Aktualno

Postoji 8 milijardi razloga za steći zvanje Voditelja EU projekata

Postoji 8 milijardi razloga za steći zvanje Voditelja EU projekata

Znanje vezano uz fondove Europske unije od ove godine postalo je deset puta vrjednije i važnije. Naime, započelo je novo financijsko razdoblje, od 2014. do 2020. godine, tijekom kojeg će Hrvatskoj iz EU fondova na raspolaganju biti oko 10 milijardi eura.

Od toga je za ulaganje u rast konkurentnosti, razvoj malog i srednjeg poduzetništva te ulaganje u otvaranja radnih mjesta namijenjeno oko 8 milijardi eura. Raspoloživi iznos deset puta ja veći nego u prošlom financijskom razdoblju, što znači da je osoba, educirana za prepoznavanje, pripremu i provedbu EU projekata, od velike važnosti za svaku tvrtku, udrugu ili organizaciju, bez obzira kojem gospodarskom sektoru pripadala. Njezino znanje je među najtraženijim i na tržištu rada jer može osigurati bespovratna sredstva za novu proizvodnu tehnologiju, postrojenje, razvoj novog proizvoda ili usluge, turističke infrastrukture, otvaranje novih radnih mjesta.

Otvoreno učilište Algebra među prvim je obrazovnim institucijama prepoznalo i ponudilo svojim polaznicima, prije više od 6 godina, program obrazovanja za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Ono što ga izdvaja od drugih programa nije samo činjenica da ga vode najuspješniji hrvatski konzultanti već i iskustvo koje je Algebra stekla u pripremi i provedbi vlastitih projekata, a utkano je u svaki sat predavanja i materijale. Naime, do danas je više od 25 projekata pripremljenih u Algebri bilo odobreno za financiranje kako iz nacionalnih fondova Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva gospodarstva…, tako i iz fondova Svjetske banke i različitih europskih programa.
Znanje koje su polaznici ovog programa stekli u Algebrinim centrima diljem Hrvatske, pa tako i u Dubrovniku, rezultiralo je projektima koji su osigurali višemilijunska bespovratna sredstva ili zaposlenjem. „Nakon završenog studija, kao edukacijski rehabilitator radila sam u više ustanova i škola, te zbog nedostatka slobodnog vremena i financija dugo dvojila u kojem se području dalje usavršavati. No, kada sam naišla na ovaj program u Algebri, koji mi je odgovarao zbog predavanja u večernjim satima, odlučila sam raskinuti svoju stambenu štednju i uložiti u daljnje obrazovanje. I rizik se isplatio. Samo mjesec dana nakon završenih predavanja dobila sam posao u Centru za odgoj i obrazovanje gdje radim na projektu Europske unije i primjenjujem svo stečeno znanje. Predavanja su bila vrlo korisna, a kroz projekte na su nas vodili izuzetni predavači za koje mogu reći da su prave hodajuće biblioteke“, izjavila je polaznica programa Marina Mišić. Njezinom zaposlenju pridonijelo je upravo novo zvanje koje je upisala u e-radnu knjižicu, te iskustvo koje je stekla tijekom obrazovanja u Algebri. Ono je uključivalo pronalazak i prepoznavanje potencijalnih prilika za financiranje projekata iz EU fondova, izradu detaljnih aktivnosti i proračuna projekta (logička matrica), pripremu ali i uspješnu provedbu projektne prijave, izradu projektnog prijedloga… i sve to na službenim projektnim dokumentima, predlošcima, obrascima i primjerima uspješnih projekata koji su odobreni za financiranje.
Nije tajna da Hrvatskoj nedostaje ljudi u privatnom i u javnom sektoru, u civilnom društvu i u konzultantskim tvrtkama koji znaju vlastite ideje, ideje svoje tvrtke, udruge, jedinice lokalne samouprave ili neke druge organizacije pretvoriti u kvalitetne projekte. EU fondovi su prilika koja se ne propušta.

Iskoristite do 10. studenog popust na edukaciju u Algebri
Iskoristite popust i ove jeseni upišite u dubrovačkoj Algebri program obrazovanja za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Osigurajte vlastitoj tvrtki bespovratna sredstva iz EU fondova, unaprijedite poslovanje ili ispunite životopis i e-radnu knjižicu jednim od najtraženijih zanimanja. Uz vrhunske konzultante i u najvećem regionalnom, informatičko-poslovnom učilištu, obrazujte se za vlastitu budućnost bez granica. Predbilježite se za edukaciju na internetskoj adresi www.algebra.hr/dulist

Sponzorirani članak

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist