Zanimljivosti

Pošteni Našičanin vratio vlasnici 2300 kuna!

Pošteni Našičanin vratio vlasnici 2300 kuna!

Ingrid Kirkkesseli iz Versaillesa koja je jučer sa svojom obitelji posjetila Lokrum imala je sreću da njen izgubljeni novčanik s 2300 kuna jutros pronađe 20-godišnji Antonio Stipandić iz Našica.

Naime, Antonio, koji već četiri godine radi kao konobar u restoranu Lacroma, novčanik je pronašao ispod jednog od stolova. Kaže kako se tako nešto događa nekoliko puta u sezoni.

– Ostavlja se svašta, od novca, dokumenata do kamera i ostale tehnike i mi sve to uredno vraćamo vlasnicima. U ovom slučaju nije bilo nikakvih dokumenata uz pronađeni novac, pa je bilo teže ustanoviti kome novci pripadaju – kaže pošteni nalaznik Antonio Stipandić.

Ingrid Kirkkesseli, koja je za vraćeni novčanik zahvalila poštenom nalazniku Antoniju kaže kako obično sa sobom nosi dva novčanika i da je taj dan s bankomata podigla značajan iznos novca.

– Sjedali smo u restoranu i kada sam vadila jedan novčanik, drugi mi je ispao, što nisam primjetila. Kad sam se vratila u hotel President ustanovila sam da nemam taj novčanik. Osoblje hotela, kojima sam iznimno zahvalna, spojilo me s gospođom Ćurčija koja je učinila sve kako bi mi pomogla. Mislila sam da nema nade, ali gospodin Daničić iz hotela President mi je kazao kako je moj novčanik pronađen. Bila sam presretna, nisam mogla vjerovati! – govori sretna Ingrid iz Versaillesa.

Pomoćnica za razvoj i promidžu Javne ustanove Rezervat Lokrum Kristina Ćurčija opisuje tijek potrage za izgubljenim novčanikom.

– Sinoć sam zvala vatrogasce na Lokrumu da prije kraja smjene pokušaju pronaći izgubljeni novčanik, ali nisu uspjeli. Zatim sam zvala vlasnicu restorana Ivanu Rilović koja je kazala kako bi bilo najbolje da gospođa Ingrid dođe prvim jutarnjim brodom. U međuvremenu joj je dojavljeno da je Antonio pronašao novčanik – priča Ćurčija.

Sretna Francuskinja Ingrid Dubrovnik posjećuje od 1968. godine, a obavezno svaki put posjeti Lokrum. Nekad je dolazila sa svojim roditeljima, a ove godine došla je s mužem, dvoje djece i svekrvom.

Pošteni Slavonac Antonio Stipendić zaslužan je da gospođi Kirkkesseli i ovogodišnji odmor u Dubrovniku ipak ostane u lijepom sjećanju.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist