Županija

POSLOVNI SUSRET VINARA Formiraju se karte, pozicioniraju vina, a najavljen i FestiWine

POSLOVNI SUSRET VINARA Formiraju se karte, pozicioniraju vina, a najavljen i FestiWine

Treći po redu Poslovni susret vinara i ugostitelja održan je 19. siječnja u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA.

Susret u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik okupio je ukupno 50 izlagača, a uz vinare ove su se godine, kao dio projekta Well-O-Live predstavili i korčulanski vinari koji odnedavno nose EU zaštićenu oznaku izvornosti.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i ovom je prigodom istaknuo kako vina naše županije, kao najbolja hrvatska vina, zaslužuju visoku zastupljenost na vinskim kartama naših ugostiteljskih objekata. Najavio je i nadolazeći festival vina Dubrovnik FestiWine, koji će se održati od 17. do 23. travnja u Lazaretima, a novost je da se ove godine festival otvara i za vinare iz EU, uz subvencioniranu cijenu za izlagače iz naše županije.

U prigodi otvorenja današnjeg Susreta ispred vinara okupljenima se obratio Božo Martinović, te Željko Miletić kao predsjednik Strukovne grupe hotelijera pri HGK županijskoj komori Dubrovnik. Susret je bio isključivo poslovan, u svrhu formiranja vinskih karti za novu sezonu.

Pročitajte još

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist