Županija

POSLOVNI SUSRET I korčulansko maslinovo ulje predstavit će se županijskim ugostiteljima

POSLOVNI SUSRET I korčulansko maslinovo ulje predstavit će se županijskim ugostiteljima

Susret vinara i ugostitelja u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA, održava se ovog četvrtka, 19. siječnja, a na istom će se predstaviti i uljari s Korčule, nositelji EU zaštićene oznake izvornosti.

Kako javljaju iz DUNEA-e, ovo predstavljanje dio je projektnih aktivnosti EU projekta Well-O-Live, kojeg na području DNŽ provodi DUNEA. Zajedno s 43 vinara predstavit će se i pet uljara s otoka Korčule, koji jedini za sad nose ovu zaštićenu oznaku.
Naziv “Korčulansko maslinovo ulje” upisan je u listopadu 2016. godine u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije.”Korčulansko maslinovo ulje” je ekstra djevičansko maslinovo ulje koje se dobiva izravno iz ploda maslina autohtonih sorti Lastovke i Drobnice, pojedinačno ili u kombinaciji, u najmanjem udjelu od 80%. Posebnost ovog ulja je miris po zelenom plodu i lišću masline te okus ujednačene srednje do intenzivne gorčine i pikantnosti. Područje proizvodnje “Korčulanskog maslinovog ulja” obuhvaća cijeli otok Korčulu.
Ovaj susret zatvorenog je tipa, fokusiran na poslovnu suradnju, a zainteresirani ugostitelji mogu se prijaviti još danas i sutra na mail mvitkovic@dunea.hr ili telefon 312-714.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist