Crna kronika

POSLJEDICE NEVREMENA Požari, odroni, poplave…

POSLJEDICE NEVREMENA Požari, odroni, poplave...

Iz Županijskog centra 112 Dubrovnik izvijestili su o nizu požara, odrona i poplava kao posljedica velikog nevremena.

Tako je 16. kolovoza u 8.05 stigla dojava o požaru u nacionalnom parku Mljet, i to na četiri lokacije: Kavalo (400 metara četvornih), Gonurska (80 metara četvornih), Korubica (150 metara četvornih) i Crna Klada (120 metara četvornih). Gorjeli su šuma i nisko raslinje, a u gašenju su sudjelovali JVP Mljet i vatrogasci NP Mljet. Požari su ugašeni u 10.30 sati, a opožarena mjesta se čuvaju.

Osim Mljeta, dojave o manjim požarima nakon udara groma stigli su i iz Trpnja, Smokvice, Brne i Vele Luke, a svi su ugašeni brzom intervencijom vatrogasaca. Gorilo je i u Kobašu-Ston, gdje je u nedjelju ujutro planula trafostanica, a brzom intervencijom požar je ugašen, a na terenu su bili DVD Ston i Elektrojug.

Nevrijeme je prouzročilo i probleme u prometu. Odrone na cestama sanirale su Dubrovnik ceste. Bilo je i dojava o prodoru oborinske vode u objekte i padu grana i stabala, a intervenirali su iz JVP Dubrovačkih vatrogasaca.

Zabilježena su i dvije prometne nesreće, odnosno prevrtanja vozila na krov, i to u Kominu (intervenirali HMP, JVP Ploče, Policija i Dubrovnik ceste) te kod Velikih žala u Primorju (intervenirali HMP; JVP Dubrovačko primorje i Policija), te niz lakših prometnih nesreća na području županije.

 

Foto: Facebook/ Radarska kontrola Dubrovnik i okolica

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist