Sport

PORAZ OD DOMAĆINA Sjajni Pavić nije bio dovoljan!

PORAZ OD DOMAĆINA Sjajni Pavić nije bio dovoljan!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je od domaćina Mađarske sa 6:7 u posljednjem kolu razigravanja po skupinama na Europskom prvenstvu.

Hrvatsku je u vodstvo doveo Ivan Milaković, Pavić potom obranio nekoliko čistih zicera Mađara, a Sukno na dva razlike digao 33 sekunde prije kraja prve četvrtine. Minutu i 12 sekundi u drugoj četvrtini Šetka zabija iz drugog pokušaja za 3:0. U idućem napadu topovskim udarcem s vanjske pozicije na 1:3 smanjuje Hosznyanszky, a Erdelyi s dva gola poravnava na 3:3. Semafor je pokazao tri minute do kraja poluvremena. Hrvatska prelazi u novo vodstvo nakon što je Joković zabio iz peterca, ali Denes Varga vraća u egal. Na poluvrijeme se otišlo s 4:4.

U drugom poluvremenu gotovo pet minuta čekalo se na gol, zabili su Mađari preko Madarasa. Sukno u idućem napadu šalje projektil u vrata Nagya za 5:5, a Pavić skuplja desetu obranu. Minutu prije kraja treće četvrtine imamo napad s dva igrača više, ali brzopleti Joković puca u mađarskog vratara. Za 6:5 na polovici zadnje četvrtine iz očite nedozvoljene situacije unutar dva metra pogađa Toth. Naši ne posustaju, za novo poravnanje precizan je Muslim, a potom ne uspijevamo realizirati sjajnu priliku s igračem više. 45 sekundi prije kraja Harai iz šraube pogađa za vodstvo Mađarske 7:6. Sukno je potegao 14 sekundi prije kraja, ali Nagy je siguran.

Hrvatska će u četvrtfinalu u srijedu, 23. srpnja u 19 sati igrati protiv Italije.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist