Crna kronika

Ponovno odgođeno ročište u aferi Revelin

Ponovno odgođeno ročište u aferi Revelin

Današnje ročište na kojem se tročlano sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu trebalo očitovati o optužnici koju je protiv dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića podnio USKOK u aferi Revelin odgođeno je po drugi put, potvrdio je u četvrtak glasnogovornik suda Damir Romac.
– Ročište je bilo zakazano za danas, ali je zatražena odgoda. Novo ročište će biti koncem studenog –  kratko je odgovorio u telefonskoj izjavi Romac koji nije precizirao tko je i zašto zatražio novu odgodu.
Prvo ročište u ovom slučaju trebalo je biti početkom lipnja, no odgodu je tada zatražio sada bivši odvjetnik dubrovačkog gradonačelnika Rajko Mlinarić, jer je nekoliko dana prije toga imenovan sucem Ustavnog suda.
Sudsko vijeće optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu.
Inače, USKOK-ova optužnica Andra Vlahušića i dubrovačkog poduzetnika Lukšu Frankovića tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.
Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je ovaj otvorio istoimeni noćni klub. Dubrovački gradonačelnik, smatra USKOK, u tom poslu je napravio štetu za gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist