Sport

PONOS DUBROVNIKA Ivana Šutalo na vrhu Europe!

PONOS DUBROVNIKA Ivana Šutalo na vrhu Europe!

Ivana Šutalo na odličan je način zatvorila nastup Hrvatske na Europskom judo prvenstvu za mlađe seniore u Izraelu.

Nakon srebrne medalje na prošlogodišnjem prvenstvu, Šutalo je u Tel Avivu pokorila konkurenciju i došla na vrh Europe!

Nakon brončane medalje Tihee Topolovec, Hrvatska je osvojila medalju i drugog dana Europskog judo prvenstva u Izraelu. Za nju je zaslužna Ivana Šutalo (preko 78 kg), koja je u prvom kolu, kao nositeljica bila slobodna. Nakon toga je s dva jako lijepa ippona pobijedila Poljakinju Annu Zalecznu i Ukrajinku Yelyzavetu Kalaninu.

– Bio sam jako zadovoljan pristupom i načinom na koji je Ivana došla do finala. Bila je odlučna, pozitivna i odradila borbe točno onako kako smo planirali – komentirao je nakon trener Željko Đapić.

U finalu se Šutalo borila protiv Turkinje Sebile Akbulut, srebrne s europskog juniorskog prvenstva u Malagi ove godine. Tu je nastavila s dominacijom i ipponom već na početku borbe slavila te osvojila veliko zlato!

– Zadovoljna sam nastupom u Tel Avivu. Nastavila sam kontinuitet osvajanja medalja i uvjerljivo došla u finale gdje sam također pokazala kvalitetu! – rekla je nakon završetka natjecanja Šutalo.

Drugi hrvatski natjecatelji nisu uspjeli pokazati sve što znaju. Aktualnu svjetsku juniorsku prvakinju, Brigitu Matić (do 78 kg), u tome je onemogućila bol zbog ozljede zadobivene na Grand Prixu u Zagrebu te je izgubila od Kulage (POL) na yuko.

U istoj kategoriji Karla Prodan je u posljednjih 15 sekundi borbe protiv domaće predstavnice Hershko wazarijem za pobjedu utišala odlično ispunjenu dvoranu u Tel Avivu. Nakon toga ju je u četvrtfinalu zaustavila Šmeleva (RUS), a u repasažu Groenwold (NED).

Dobar nastup upisao je Dominik Družeta (do 81 kg), koji je protiv Girardoza (SUI) dominirao svih pet minuta, napadao, dva puta vodio, ali i dva puta gubio prednost zbog odluke sudaca te na kraju upisao poraz kada je u posljednjim sekundama riskirao i pao na ippon.

Marko Kumrić (do 90 kg) izgubio je od aktualnog europskog prvaka do 23 godine Klammerta (CZE), a Tina Radić od Myers (GBR).

Hrvatska judo reprezentacija tako odlazi iz Izraela s dvije medalje (Tihea Topolovec bronca u petak, Ivana Šutalo zlato u subotu) te se nastavlja sezona brojnim turnirima u svim kategorijama.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist