Natrag
21.2.2018 20:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

POMORSKA NESREĆA Na Mljetu oštećen katamaran ‘Vida Loca’

14.11.2014 @ 12:29 Dulist Crna kronika
3;3

Podijelite:

Američki katamaran oštećen je u večernjim satima četvrtka u uvali Lastovska na otoku Mljetu.

Naime, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je u 19.40 sati poziv voditelja plovila koji je prijavio prodor mora u blizini otoka Mljeta, o čemu je Središnjica obavijestila Lučku kapetaniju Dubrovnik, odnosno nadležnu Lučku ispostavu Korčula, te je pokrenuta akcija spašavanja.

Dolaskom na poziciju nesreće u uvalu Lastovska, otok Mljet, djelatnici korčulanske Ispostave utvrdili su oštećenje na dvotrupnom plovilu, jedrilici tipa katamaran, naziva „Vida Loca“ duljine 13,6 metara koje plovi pod zastavom Sjedninjenih američkih država i na kojemu se nalazilo ukupno pet neozlijeđenih članova posade, uključujući i voditelja plovila, s time da su dva člana posade britanski državljani, dvoje talijanski i jedan japanski državljanin.

Pregledom plovila ustanovljeno je oštećenje i prodor mora na lijevom trupu katamarana stoga su djelatnici Ispostave u akciju uključili privatnu tvrtku specijaliziranu za pružanje pomoći oštećenim plovilima čiji je ronilac privremeno sanirao oštećenje trupa ispod površine mora, nakon čega je katamaran odtegljen u Korčulu, kamo je pristao jutros, 14. studenoga u 3.30 sati.

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora, a djelatnici Lučke ispostave Korčula naložili su izvlačenje oštećenoga plovila iz mora kako bi se u mjesnom brodogradilištu dovršio očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana