Sport

Poljska izbacila Hrvatsku sa svjetskog prvenstva u Kataru!

Poljska izbacila Hrvatsku sa svjetskog prvenstva u Kataru!

Hrvatska rukometna reprezentacija je na Svjetskom prvenstvu u Kataru izgubila od Poljske 22:24 (10:12) i ostala bez u polufinala! Time cilj nije ispunjen, iznimno smo razočarali igrom, nitko to nije očekivao.

U najavama utakmice upozoravalo se na jake Poljake, njihovu nešto sporiju igru i šutere, ali izbornik Slavko Goluža nije dobro pripremio susret. Suprostavio je protivniku isključivo 6-0 obranu, nije ništa činio dok se susret lomio i to nam se osvetilo. Nevjerojatno je da Karačić dobije priliku igrati veliku većinu susreta, a Bičanić sjedi na klupi nakon prvih pet minuta na terenu. Ista je stvar i s Igorom Vorijem, koji je bio poprilično nervozan, činio pogreške, a Musa je bio vrlo dobar.

Dopustili smo Poljacima u prvom poluvremenu da razviju svoju igru, strpljivu, za protivnika dosadnu i s dugim napadima. Jednostavno smo ušli u njihov ritam i nismo ga razbijali ničim. Zato smo zaostajali u jednom trenutku tri razlike, da bi na poluvrijeme otišli s minus dva. Treba spomenuti da nije bilo Duvnjaka u prvom dijelu, niti jedan pogodak, griješio je. Ali itekako se ispravio.

Zabio je četiri gola zaredom, napravili smo 5:0 odmah na početku, pobjegli smo na tri razlike i trebali smo prelomiti utakmicu, a tad se dogodila nevjerojatna crna rupa. Greške Kopljara i posebno Karačića, vratile su Poljake u igru, nije pomoglo ni što je cijelo drugo poluvrijeme branio vrlo dobri Ivić. I još smo dobili sjajan poklon, Poljaci čine dva teška prekršaja, imali smo osam minuta prije kraja dva igrača više, 22:20 i sve je izgledalo nekako gotovo. A onda primimo gol koji ne smijemo primiti, uz to Kopljar dobiva isključenje i sve se raspalo. Činjenica da su Duvnjak i Kopljar bili najbolji strijelci s po pet golova nije ništa značilo, nestali su zajedno s ostalima. Chrapkowski i Syprzak zato jesu, zabili su svaki po tri, kad je bilo najpotrebnije.

I ne samo oni, svi Poljaci su u tim prelomnim trenucima bili mnogo pribraniji i ta nijansa je presudila. Nije nam se to smjelo dogoditi, ali to je samo dokaz da Brazil nije bio slučajnost, jednostavno nismo zaslužili doći u borbu za medalju. Poljaci jesu.

Sad nas čeka (sutra) utakmica s Nijemcima za peto mjesto, vrijedna Olimpijskih igara 2016. godine, piše Večernji.hr

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist