Natrag
18.10.2017 07:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Policija ušla u HBOR

22.1.2014 @ 18:20 Dulist Crna kronika

Podijelite:

U sjedište Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) poslijepodne su došli istražitelji kriminalističke policije, piše poslovni.hr, a mediji nagađaju da se provjerava kredit koji je odobren tvrtci povezanoj s pomoćnikom ministra financija Brankom Šegonom.

Glasnogovornica ravnateljstva policije Jelena Bikić Hini je izjavila da tu informaciju ne može potvrditi, ali ni demantirati.

Istu formulaciju upotrijebila je i Koraljka Perutka Fabijanić iz ureda uprave HBOR-a. “Nismo ovlašteni davati takve informacije”, kratko je odgovorila na Hinin upit.

U medijima se već dulje vrijeme nagađa o navodnim nezakonitostima i sukobu interesa pomoćnika ministra financija jer je tvrtka u njegovu suvlasništu dobila 31 milijun kuna kredita HBOR-a u vrijeme dok je on već bio državni dužnosnik. Uz to, objavljeno je i da je Šegon, kao dužnosnik, sudjelovao u privatizaciji vodećeg korčulanskog hotelskog poduzeća HTP Korčula te da se njegova obitelj bavi luksuznim turističkim biznisom na Korčuli.

Šegonov slučaj sutra bi trebalo razmatrati i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, koje je ranije izvijestilo da je pomoćnik ministra upravljačka prava prenio na odvjetnika, u skladu sa zakonom.

Njegov šef, ministar financija Slavko Linić najavio je da će odluku o Šegonovoj “sudbini” donijeti nakon odluke tog povjerenstva. Nakon jučerašnjeg sastanka nadzornog odbora HBOR-a Linić je kazao da je u tom slučaju sve po propisima, dok je njegov stranački kolega iz SDP-a i ministar poduzetništva Gordan Maras rekao da je u tom slučaju bilo određenih odstupanja, ali da je uprava HBOR-a procijenila da kredit treba odobriti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana