Crna kronika

Policija ušla u HBOR

Logo HBOR

U sjedište Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) poslijepodne su došli istražitelji kriminalističke policije, piše poslovni.hr, a mediji nagađaju da se provjerava kredit koji je odobren tvrtci povezanoj s pomoćnikom ministra financija Brankom Šegonom.

Glasnogovornica ravnateljstva policije Jelena Bikić Hini je izjavila da tu informaciju ne može potvrditi, ali ni demantirati.

Istu formulaciju upotrijebila je i Koraljka Perutka Fabijanić iz ureda uprave HBOR-a. “Nismo ovlašteni davati takve informacije”, kratko je odgovorila na Hinin upit.

U medijima se već dulje vrijeme nagađa o navodnim nezakonitostima i sukobu interesa pomoćnika ministra financija jer je tvrtka u njegovu suvlasništu dobila 31 milijun kuna kredita HBOR-a u vrijeme dok je on već bio državni dužnosnik. Uz to, objavljeno je i da je Šegon, kao dužnosnik, sudjelovao u privatizaciji vodećeg korčulanskog hotelskog poduzeća HTP Korčula te da se njegova obitelj bavi luksuznim turističkim biznisom na Korčuli.

Šegonov slučaj sutra bi trebalo razmatrati i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, koje je ranije izvijestilo da je pomoćnik ministra upravljačka prava prenio na odvjetnika, u skladu sa zakonom.

Njegov šef, ministar financija Slavko Linić najavio je da će odluku o Šegonovoj “sudbini” donijeti nakon odluke tog povjerenstva. Nakon jučerašnjeg sastanka nadzornog odbora HBOR-a Linić je kazao da je u tom slučaju sve po propisima, dok je njegov stranački kolega iz SDP-a i ministar poduzetništva Gordan Maras rekao da je u tom slučaju bilo određenih odstupanja, ali da je uprava HBOR-a procijenila da kredit treba odobriti.

Pročitajte još

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

SUKOB GAZDI Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist