Crna kronikaGrad

Policija spriječila tučnjavu 20-ak osnovnoškolaca iz Dubrovnika

Privođenje MUP Policija

Moderno vrijeme sa sobom nosi i moderne izazove. Izazove za koje često nismo spremni, ali s kojima se moramo upoznati dok je navrijeme kako ne bi izmakli kontroli. Takav primjer, podijelila je s DuListom majka jednog djeteta iz osnovne škole s dubrovačkog područja. Naime, prema njezinim tvrdnjama sredinom siječnja između dvije osnovne škole trebalo je doći do masovne tučnjave dječaka, mahom sedmog i osmog razreda. Njihov plan, po dojavi, osujetila je policija, zbog čega na sreću nije došlo do okršaja.
– Policijska uprava dubrovačko-neretvanska 16. siječnja zaprimila je dojavu o mogućem sukobu više osoba mlađe dobi na području Gospinog polja u Dubrovniku. Odmah nakon zaprimljene dojave na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik koji su na navedenom mjestu zatekli više osoba mlađe dobi pri čemu nije zatečeno narušavanje javnog reda i mira niti činjenje kaznenih djela. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o učenicima više osnovnih škola s područja Dubrovnika i šireg dubrovačkog područja čiji su ravnatelji na primjeren način upoznati o događaju, radi poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti – stoji u službenom odgovoru iz PU DN na upit DuLista o navodnoj dogovorenoj masovnoj tučnjavi dubrovačkih osnovnoškolaca.

Nije izoliran slučaj
Ovaj slučaj, prema svemu sudeći nije jedini, niti je izoliran. Animoziteta između osnovnih škola, bez ikakvog razloga i povoda, odnosno samo zato jer je netko iz ovog ili onog dijela grada je uvijek bilo u nekoj ‘benignoj’ mjeri, no razvojem društvenih mreža stvari su se u potpunosti zakomplicirale. Tako je i ovaj posljednji primjer školskih okršaja navodno dogovaran putem Facebook grupa u maniri ‘tko je jači ili ja’, no na sreću ni sada, ali ni posljednjih nekoliko godina, kada su slični ‘susreti’ također dogovarani, nije zaista i došlo do tuče i nekih težih povreda. Nažalost, nasilje u školama je prečesto u porastu, a sa sve većim razvojem tehnologije djecu je sve teže i teže kontrolirati. Počevši od sadržaja kojem pristupaju na Internetu, pa sve do komunikacije i načina na koji je ostvaruju. U svakom slučaju, roditeljski nadzor, naročito u toj dobi je obavezan, a povjerenje koje dijete ima u roditelja presudno. Tako se pokazalo i ovaj put kada je dolaskom policije 20-ak učenika iz nekoliko osnovnih škola odustalo od svoje namjere. Koliko bi bilo ozbiljni provesti je u djelo da nisu prekinuti, bolje ni ne saznavati.

Foto: ilustracija

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist