Aktualno

POKLONITE I VI KNJIGU Župska knjižnica tete Fani

POKLONITE I VI KNJIGU Župska knjižnica tete Fani

Hvala svima koji su poklonili knjige. Zasad imamo preko 100 naslova. Akcija ide dalje! – zapisala je nedavno na svom Facebook profilu Župka Fani Perun, profesorica engleskog jezika i književnosti, koja u svoje slobodno vrijeme sve samo ne miruje – od rada s mladima, pa do čitanja priča i pjesama, režiranja predstava, pa do nove, sjajne akcije – ‘Male knjižnice za srednjoškolce’.

Ideja ove akcije je, otkrila nam je, skupiti knjige u mini knjižnice koje su zasad postavljene na dva mjesta – u Srebrenom i u Postranju. A bit će ih još. Kad se općinska knjižnica otvori, knjige će, kaže, donirati, a u međuvremenu smo, za ovaj broj DuLista, razgovarali o ideji ove plemenite akcije i njenom tijeku.

-Ma kad sam i sama bila srednjoškolac, mučila sam se doći do knjiga i ostalo mi je otad ‘u glavi’ kako pokrenuti neku ovakvu akciju. Već godinama mislim to napraviti, ali nikako realizirati, jer živim u Trogiru. Vikendima sam dolazila tu, teško je, zapravo pomalo nezgodno, jer u svoju Župu dođem vikendom što mi zna bit’ nezgodno. Primjerice, Općina ne radi vikendom, a baš bi ih trebala nešto pitati i tako. No, u šestom mjesecu su kupljene police – jedna je stavljena u Srebreno, jedna ide gore u Postranje, a planira ih se još minimalno dvije – kaže, uz napomenu kako biraju lokacije gdje će knjige biti od kontrolom.

Skupljaju lektirne naslove, ali se vesele i beletristici i svemu ostalome. Prva polica je u boćarskom domu u Srebreno, odmah s vrata, na znanje školarcima! Malo će se, kaže gospođa Fani, cijela akcija ‘izreklamirati’ usmenim putem, ali i putem društvenih mreža.

Mi se veselimo što smo i sami pridonijeli promoviranju ove lijepe akcije u vrijeme kad je zaživjela škola, a detalje potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist