Kultura

Pogledajte izložbu koja za inspiraciju ima – reciklažu!

Pogledajte izložbu koja za inspiraciju ima - reciklažu!

U Galeriji Centra za kulturu Vela Luka proteklog tjedna otvorena je izložba fotografija čija je tema bila RECIKLIRANJE kao fotografska inspiracija.

Izložba je tematski vezana uz znanstvenu konferenciju MATRIB koja se primarno bavi materijalima, tribologijom i recikliranjem i koja se tradicionalno održava u lipnju u Veloj Luci pa su tako na sinoćnjem otvaranju bili nazočni studenti sa Zagrebačkog sveučilišta zajedno sa svojim mentorima i voditeljima projekta.

U Centru za kulturu Vela Luka se već treću godinu za redom održava Međunarodni natječaj „Inspiracija materijalom“, a na njemu sudjeluje i izlaže više od 50 autora iz Hrvatske i svijeta.

Autorima fotografima ove godine dana je puna sloboda u interpretaciji teme natječaja, što je ponovno urodilo zanimljivim i raznolikim tumačenjima reciklaže.

Kao i na prethodna dva natječaja temeljni kriterij žirija pri izboru fotografija prezentiranim na ovoj izložbi bio je originalnost pristupa temi uz ispunjenje sintaktičkih tj. kompozicijskih i tehničkih zahtjeva medija fotografije.

Prilikom otvorenja izložbe posjetiteljima se obratio jedan od voditelja projekta MATRIB 2016., dr. sc. Miroslav Mikota, a prisutne je pozdravila djelatnica Centra za kulturu Vela Luka diplomirana komunikologinja Marija Barčot.
Izložba ostaje otvorena do 13. srpnja i može se pogledati radnim danom Centra za kulturu Vela Luka od 8 do 15 sati.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist