Grad

PODRŽALE IDEJU Zamjenicama Tepšić i Marević svidio se točkasti sapun iz Zagreba

PODRŽALE IDEJU Zamjenicama Tepšić i Marević svidio se točkasti sapun iz Zagreba

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i zamjenica župana Žaklina Marević, primile su danas izvršnog direktora Udruge slijepih Zagreb Gorana Denisa Tomaškovića, Nikolu Arbanasa, člana Udruge koji vodi društveno poduzetništvo, te predsjednicu Udruge slijepih Dubrovačko – neretvanske županije Rosu Matić sa suradnicom.

Razlog za to bio je mozaik sapun, suvenir sapun Grada Zagreba i personalizirani sapun za tvrtke i gradove, kojeg su na tržište ponudili u 2017. godini, te su za potrebe proizvodnje i distribucije osnovali društveno poduzeće u vlasništvu Udruge slijepih, u kojem trenutno radi troje osoba s invaliditetom.

U uvodnom dijelu sastanka gospodin Tomašković kao voditelj projekta prezentirao je ukratko samu ideju nastanka društveno socijalnog poduzetništva Udruge slijepih Zagreb. Projekt je pokrenut 2016. godine s ciljem zapošljavanja nezaposlenih slijepih i visoko slabovidnih osoba na proizvodnji poklon i suvenir sapuna.

Nikola Arbanas je predstavio personalizirani suvenir sapun Grada Dubrovnika s natpisom na Brailleovom pismu na samom sapunu i vizualima Dubrovnika na kutiji, te inicijativu prema kojoj bi od svakog prodanog sapuna u Dubrovniku određeni prihod išao u korist slijepih i slabovidnih osoba u Dubrovniku.

Cilj ovog društveno-socijalnog poduzetništva je održivo poduzeće koje će proizvod plasirati na slobodno tržište te ostvarena sredstva vratiti u proizvodnju, zapošljavanje i rehabilitaciju slijepih i slabovidnih osoba.

Zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i zamjenica župana Žaklina Marević su iskazale zadovoljstvo predstavljenim te su podržale inicijativu i najavile daljnju podršku i suradnju po ovom projektu.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist