Natrag
21.9.2017 01:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

Podrška branitelja kandidaturi Mata Frankovića za gradonačelnika

29.5.2017 @ 20:58 Dulist Politika
3;3

Podijelite:

Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima danas se na Srđu sastao s dubrovačkim braniteljima.

I danas, 26 godina nakon rata naši branitelji se susreću s brojnim problemima, a jedno od ključnih je njihovo stambeno zbrinjavanje.

“Po pitanju zbrinjavanja branitelja, po definiranju buffer zone na području Nuncijate, usvojit ćemo UPU, nakon čega slijedi parcelacija i svakom branitelju ćemo dati parcelu i građevinsku dozvolu te ćemo na taj način naravno, uz suradnju s Ministarstvom branitelja riješiti stambeno zbrinjavanje naših branitelja i njihovih obitelji”, kazao je ovom prigodom Franković.

Na sastanku je usuglašena potreba za žurnom rekonstrukcijom tvrđave Imperijal s ciljem stavljanja u funkciju Muzeja Domovinskog rata – simbola slobode i obrane našeg Grada, a koji bi ujedno bio prvi muzej takve vrste u Republici Hrvatskoj.

Također, na sastanku je naglasak stavljen na Dan dubrovačkih branitelja 6. prosinca koji do sada nažalost nije bio adekvatno obilježavan.

“Ubuduće će Dan dubrovačkih branitelja biti potpuno posvećen braniteljskoj populaciji te će uz brojne programe biti odana počast svima onima koji su bili spremni položiti svoje živote za obranu Domovine i našeg Grada od srpsko-crnogorske agresije”, zaključio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Mato Franković.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana