Aktualno

‘PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA’ Uljepšajmo blagdane Ogulincima!

'PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA' Uljepšajmo blagdane Ogulincima!

‘Podijelimo radost Božića’, karitativna akcija prikupljanja nekvarljive hrane i higijenskih potrepština koja se 11. put organizira na Pilama u Dubrovniku i čiji cilj je uljepšati božićne blagdane pojedincima i obiteljima na nekom siromašnijem području Republike Hrvatske, ove godine je usmjerena prema području Ogulina, koje je stradalo u nedavnim poplavama.

Akcija ‘Podijelimo radost Božića’ održava se u subotu, 16. prosinca od 9 do 16 sati i u nedjelju, 17. prosinca od 9 do 13 sati na Pilama.

Akciju organizira Caritas Dubrovačke biskupije, a podržavaju je pojedinci, obitelji, institucije (Grad, Županija, općine, škole, vrtići), župne i redovničke zajednice, katolička društva, sportski klubovi, udruge…

-Kada smo prije deset godina krenuli s organiziranjem akcije ‘Podijelimo radost Božića’ na području Dubrovačke biskupije gotovo da i nije bilo organiziranih akcija za prikupljanje hrane i higijenskih potrepština. Godina po godina, situacija se uvelike promijenila te danas imamo mnoge akcije kroz koje se naši sugrađani mogu uključiti i pomoći potrebitima. I sam Caritas ponudio je našim sugrađanima nekoliko akcija. Ipak, želja nam je da se projekt ‘Podijelimo radost Božića’ nastavi i dalje. Zašto? Zato što je u čovjeku, kako i sami znate, potrebno razvijati osjećaj ljubavi i pažnje za drugoga. Upravo se činom kupnje proizvoda, zatim činom pakiranja, odvoženja, a nadasve činom susreta s volonterima na Pilama, kojima se predaju paketi, još više razvija DJELOTVORNA LJUBAV PREMA BLIŽNJEM U POTREBI. Posebnost ovoga projekta je i u tome što Dubrovnik i ostali dijelovi biskupije pomažu druge krajeve Hrvatske koji ‘imaju malo manje sreće’ pa žive u nekom dijelu Domovine koji baš i nema blagodati, životne mogućnosti i prilike koje imaju Dubrovčani. Sve to želimo ovim projektom istaknuti – poručuju organizatori.

Svi oni koji su prijašnjih godina sudjelovali u akciji pozivaju se da se priključe i ove godine, a svi oni koji do sada nisu sudjelovali također su pozvani da daruju od srca nepoznatim osobama u potrebi i u svom srcu osjete radost darivanja.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist