Kultura

POD UMJETNIČKOM PALICOM IVICE BAGA Plesačice iz Dubrovnika oduševile zagrebački žiri!

POD UMJETNIČKOM PALICOM IVICE BAGA Plesačice iz Dubrovnika oduševile zagrebački žiri!

Nedavno je održano državno natjecanje u klasičnom baletu i suvremenom plesu (TRPS) u kazalištu Trešnjevka, na kojem je nastupilo 2 tisuće plesača iz čak osamdeset škola i studija baleta.

Kvalifikacije su se održavale u devet večeri, odnosno devet dana, a nakon kvalifikacija izabrano je 28 koreografija, među njima DanceWorks Studio kojeg u Dubrovniku vodi Ivica Bago, a djevojke iz ovog studija su naprosto – oduševile žiri!

Najbolje u finalu su bile mlađe cure od šest do osam godina, dok su starije, od 15 do 18 bile, ukupno gledajući, među najboljim finalistima.

Djevojčice koje su očarale sve, ali ponajviše vrhovnog suca Dinka Bogdanića, plesale su na pjesmu Plave lagune iz filma ‘Peti element’. Ovih deset djevojčica prespektivne su i talentirane plesačice, ističe nam Ivica Bago, umjetnik koji sa svojom suprugom ima i svoje prostore za vježbu i ples u Gružu.

Djevojčice koje su zadivile svojim umijećem su: Klara Jerinić, Maris Pleština, Iva Tokić, Katija Bogdanović, Pjerina Bogdanović, Marija Batinović, Nika Pozniak, Stela Ramić, Franka Rajčević i Gabrijela Šutalo.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist