Kultura

POČINJU PISCI NA IGRAMA ‘Ocean more’ Alessandra Baricca u Šuliću

POČINJU PISCI NA IGRAMA 'Ocean more' Alessandra Baricca u Šuliću

Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca uz autoricu projekta Mani Gotovac predstavljaju program „Pisci na Igrama“ naslovljen „Pijesak dokle ti oko seže“ kojeg će već sutra, 29. srpnja otvoriti premijerna izvedba „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“ u 23 sata u kupalištu Šulić, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj danas u Festivalskoj palači.

Program naslovljen po citatu „Pijesak dokle ti oko seže“ iz romana „Ocean more“ Alessandra Baricca publici će na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama, u šest večeri predstaviti četiri pisaca. Program počinje s „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“ ostvaren u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara, HNK Varaždin, Hrvatskog društva pisaca, Talijanskog instituta za kulturu i Veleposlanstva Italije u Zagrebu. Izbor iz romana, preradbu, scensku prilagodbu, scenografiju i izbor glazbe napravila je Mani Gotovac, suautorstvo scenske prilagodbe potpisuje Robert Plemić, kostimografiju Belinda Radulović, likovnu intervenciju Ivan Midžić, Ann Deveria igra Iva Babić, Plassona Robert Plemić, Bartlebooma Bruno Kontrec, a u ulogama Naratora, Asistenta i Pijaniste pojavljuje se Ivan Čuić. Na programu je još jedna izvedba, u srijedu, 30. srpnja u kupalištu Šulić također s početkom u 23:00 sata, umjesto u 21:30 sati kako je ranije najavljivano, a radi oseke, odnosno da bi se osigurala dovoljno niska razina mora i niska razina buke. Premijernoj izvedbi će nazočiti i sam autor Alessandro Baricco, koji će svoju literarnu večer imati u četvrtak, 31. srpnja s početkom u 21:30 minuta u palači Sponza kad će govoriti o pisanju, o baroknoj glazbi, o svojoj školi kreativnog pisanja „Holden“ i drugim temama. Ovo je prvo javno pojavljivanje u Hrvatskoj ovog, možda najpoznatijeg i najcjenjenijeg suvremnog talijanskog pisca i autora jedanaest romana od kojih su gotovo svi bestselleri diljem svijeta.

Program „Pisci na Igrama“ nastavit će se 13. kolovoza kad će svoju večer u atriju Kneževa dvora s početkom u 21:30 sati imati Arsen Dedić pod nazivom „Pisac opće prakse“ uz pratnju Matije Dedića na glasoviru, nakon ćega će se u ljetnom kinu Jadran u 23:30 sati prikazati dokumentarac o životu i radu Arsena Dedića „Moj zanat“. Pod nazivom „Naplatna stanica“, svoju večer imat će hrvatski pisac Ivan Vidić, 17. kolovoza u atriju palače Sponza. „Naplatna stanica“ jedna je od kratkih priča iz Vidićeve nedavno izdane zbirke novela „Južna država“, a za ovu prigodu tekst će za scenu prilagoditi Krešimir Dolenčić. Program će zatvoriti „Bez odraza“ iz zbirke novela „Mrtvima ništa ne treba“ Iva Brešana, a u scenskoj prilagodbi Vinka Brešana, 19. kolovoza u atriju palače Sponza.

Program „Pisci na Igrama“ nastavak je lanjskog uspješnog projekta Dubrovačkih ljetnih igara i Hrvatskog društva pisaca „Pisci u Sponzi“ idejne autorice Mani Gotovac.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist