Kultura

POČELE PROBE Nema karata za ‘Kafetariju’, otvorena knjiga rezervacija

POČELE PROBE Nema karata za 'Kafetariju', otvorena knjiga rezervacija

Nakon višemjesečnih probi u Zagrebu u ZKM-u, probe prvog premijernog dramskog naslova 67. Igara ‘Kafetarija’ u režiji Vinka Brešana, počele su u Dubrovniku, ispred palače Sponza, gdje će ova komedija pred publikom i biti premijerno izvedena 31. srpnja uz dodatne izvedbe 1., 2., 3. i 4. kolovoza.

Vinko Brešan jedan je od najuglednijih hrvatskih filmskih i kazališnih redatelja čije komedije redovito obaraju rekorde gledanosti u Hrvatskoj te osvajaju prestižne nagrade u zemlji i inozemstvu, a svoju ‘Kafetariju’ zamislio je kao komediju s pjevanjem i plesanjem u čemu su mu suradnici Mate Matišić kao autor i izvođač glazbe te koreografkinja Anamarija Bogdanović.

Dramaturginja je Mira Muhoberac, scenograf Marin Gozze, kostimografkinja Doris Kristić, a dizajner svjetla Rade Stamenković. Frana kafetijera igra Nikša Butjer, a gospara Lukšu Pjer Meničanin. Nikša Kušelj je trgovac Đivo, njegova žena je Marija Škaričić, Maro Martinović tobožnji je konte Karlo, a njegovu ženu, furestu, igra Linda Begonja. Anđela Ramljak u ulozi je balerine Anice, a vlasnik kartašnice je Branimir Vidić Flika. Djetića kafetijera Frana igra Nikola Baće. Ostale uloge ostvaruju Nika Burđelez, Hrvoje Sebastijan, Edi Jertec, Maro Drobnik, Duka Čerjan, Petar Puljić, članovi Kazališne družine Kolarin, a uz Matu Matišića, članovi banda su Stanislav Kovačević i Pavao Medvešek.

U prijevodu i adaptaciji Frana Čale na dubrovački govor i ambijent, ‘Kafetarija’ je na Igrama postavljena u režiji Tomislava Radića 1978. godine na Gundulićevoj poljani. Omiljena kod publike, zadržala se na repertoaru punih deset godina. Stoga je očekivano najava ovogodišnje premijere ‘Kafetarije’ izazvala veliki interes, tako da su ulaznice za sve izvedbe ili prodane ili rezervirane. Onima koji svoje ulaznice već nisu osigurali, ostaje samo kontaktirati Ured prodaje Igara i upisati se u knjigu rezervacija.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist

‘JELA MOJE BABE’ Umjetnica Andrea Vukoja Prce vodit će dječju likovnu radionicu

Dulist