Grad

Počela nastava na ‘Povijesti Jadrana i Mediterana’, evo što kažu studenti!

Počela nastava na 'Povijesti Jadrana i Mediterana', evo što kažu studenti!

Nastava na preddiplomskim i diplomskim studijima u akademskoj 2015./2016. godini na Sveučilištu u Dubrovniku započela je 12. listopada, a s prvim danom nastave s izvedbom je započeo i novi preddiplomski sveučilišni studij ‘Povijest Jadrana i Mediterana’.

Prvi obvezni kolegij na novom studiju je ‘Suvremena historiografija: teorije i metode’ nositelja prof. dr. sc. Stjepana Ćosića i asistenta dr. sc. Domagoja Madunića.

– Kolegij je teorijski ali jako bitan jer će studenti steći uvid u znanost koju će studirati. Budući da se u Dubrovniku od razdoblja Collegiuma Ragusinuma povijest nije izučavala na višoj razini, usprkos našoj golemoj humanističkoj tradiciji, konačno smo dobili temeljni humanistički studij i to posebnog usmjerenja – na Jadran i Mediteran. Kako je Dubrovnik stup mediteranske povijesti, možemo reći da Dubrovnik ima povijesno pravo na studij Povijesti – rekao je prof. dr. sc. Ćosić.

Između 29 studenata, koliko ih je ukupno upisano čime je u potpunosti popunjena upisna kvota, je i studentica Dora Bradaš. Studentica Bradaš iz Zagreba se preselila u Dubrovnik, ali ističe da joj to nije bio problem.

– Otac mi je često poslovno u Dubrovniku pa mi je on rekao za novi studij. Informirala sam se i svidio mi se nastavni plan i program studija, a povijest inače volim. Iako sam se nedavno preselila, već sam jako zadovoljna životom u Dubrovniku – naglasila je studentica Bradaš.

Student Nikša Čamo završio je preddiplomski studij Pomorske tehnologije jahta i marina na Sveučilištu u Dubrovniku, planirao je upisati diplomski studij Pomorstvo, a privlačio ga je i doktorski studij Povijest stanovništva.
– Međutim, kako se pokrenuo novi preddiplomski studij, a radi se o drugom području znanosti, odlučio sam krenuti ispočetka zbog ljubavi prema povijesti – istaknuo je student Čamo.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist