Hrvatska

Počela akcija ‘Podijelimo radost Božića’: Još uvijek možete pomoći!

Počela akcija 'Podijelimo radost Božića': Još uvijek možete pomoći!

Humanitarna akcija ‘Podijelimo radost Božića’ započela je u subotu, 17. prosinca, na Brsaljama na Pilama, a koja za cilj ima uljepšati Božićne blagdane stanovnicima sisačkog kraja, točnije mjesta Vojnić i Gvozd. Već od devet sati brojni sugrađani su donosili pakete, a u prikupljanju pomoći uz ostale su se pridružili Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županije. Okupljene je na Pilama obišao i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Akcija se održava desetu godinu za redom, a ove godine organizira je Caritas Dubrovačke biskupije. U jutarnjim satima uz djelatnike Caritasa i brojne volontere u pakiranju i slaganju paketa pomogli su i mladi iz župe sv. Mihajla Lapad, zajedno sa župnikom don Robertom Ćibarićem i župnim vikarom don Marinkom Šljviićem, te mladi koji ovog vikenda sudjeluju na temeljnoj formaciji za animatore Dubrovačke biskupije ali i sestre franjevke od Bezgrešnog začeća s Danača.

Svi koji žele pomoći potrebitima sisačkog kraja i uljepšati im Božićne blagdane svoje pakete s namirnicama (ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, konzervirana hrana, kava, slatkiši, čokolada) mogu donijeti danas, 17. prosinca, do 16 sati ili sutra, nedjelja 18. prosinca, od 9 do 13 sati na Pile, nakon čega će kamion s paketima krenuti prema Vojniću i Gvozdu.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist