Sport

Pobjednik Francuz Dubessay

Pobjednik Francuz Dubessay

Povodom blagdana dubrovačkog parca Svetoga Vlaha, u gruškom restoranu "Zrinski" odigran je šesti po redu međunarodni šahovski turnir "Dubrovnik Open 2012.".

Iako se razmišljalo čak i o odgađanju, zbog golemih vremenskih nepogoda i blokade prometnica prema Dubrovniku, turnir je ipak odigran, sa znatno manje sudionika i slabijeg rejtinga.

Nastupila su 32 šahista iz Hrvatske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Rusije (velemajstor Bojan Kurajica, 1 međunarodni majstor, 7 FIDE majstora itd.).

U krajnjem poretku pobijedio je FIDE majstor Bastien Dubessay iz francuskog Rueil Malmaisona, grada prijatelja Dubrovnika sa 7.5 od 9 mogućih bodova, drugi je Miloš Vlatković iz Crne Gore sa 7 bodova, treći međunarodni majstor Uroš Krstić iz Hrvatske sa 6.5 bodova, dok su 4. do 7. mjesto podijelili Božo Marić (Crna Gora), Julien Song (Francuska), Vaso Petijević (Crna Gora) i dubrovački šahist Relja Seferović, svi s po 6 bodova.

Najbolje plasirani igrač iz Dubrovačko-neretvanske županije je FIDE majstor Augustin Brnas iz Metkovića, dok je u konkurenciji veterana najbolji Slavko Grgić iz Dubrovnika.

Prvak Grada Dubrovnika u ubrzanom šahu za 2012. godinu je Relja Seferović, drugi je Tonko Marunčić, treći Tomislav Musić, četvrti Vlaho Marunčić, peti Faruk Lošić itd.

Najbolje plasirani šahisti dobili su prigodne pokale i novčane nagrade glavnog pokrovitelja, Grada Dubrovnika. Turnir je bez ikakvih primjedbi vodio međunarodni šahovski sudac Sulejman Islamović iz Dubrovnika.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist