Natrag
17.10.2017 22:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

POBJEDA STANARA Žičara ostala bez lokacijske dozvole!

29.1.2014 @ 21:09 Baldo Marunčić Grad

Podijelite:

Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika ukinuo je Excelsa nekretninama lokacijsku dozvolu za žičaru.

Takvu odluku Upravni odjel temelji na presudi Upravnog suda RH, prema kojoj je dozvoljena obnova postupka ponovnog izdavanja lokacijske dozvole, ali ovaj put uz sudjelovanje stanara kao stranaka u postupku.

‘Neka uvaže istinske činjenice’

Da je lokacijska dozvola poništena potvrdila nam je i predstavnica stanara Tonča Dželetović. Na naš upit što takva odluka, nakon dugogodišnje pravne bitke, uopće znači stanarima, Dželetović je odgovorila:

-Sad smo konačno i mi stranka u postupku, a pri donošenju prve lokacijske dozvole nismo bili tako tretirani. Sad bi trebalo uvažiti istinske činjenice, a to je da nisu imali nikakvih papira. Nemaju ništa, a žičara radi već tri godine. Žičara je složena građevina i ne može se izdavati parcijalna lokacijska dozvola. Ovo je nova žičara, a stara nije bila u uporabi 18 godina – kazala nam je Dželetović, dodavši kako sad žičara radi bez lokacijske dozvole i koncesije. Dželetović od Excelsa nekretnina očekuje neku vrstu odštete zbog ‘ovog što nam ide preko glave’.

Više o ovoj temi čitajte u tiskanom izdanju DuLista!

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana