DuList IN

Ploče su novi hrvatski City Games prvak!

Ploče su novi hrvatski City Games prvak!

Prva velika vijest ovogodišnjeg hrvatskog City Games finala bila je nemogućnost dolaska branitelja naslova, krčke ekipe Daj Mare, zbog zdravstvenih problema. Sve se tako promijenilo u djeliću sekunde.

Ostale ekipe dobile su pravi dar, otvoren put prema pobjedi u finalu i mogućnost da predstavljaju Hrvatsku u međunarodnom polufinalu u Biogradu na Moru. To su ponajviše iskoristile iskusnije ekipe, Plina istočna iz Ploča koja je na kraju uzela zlato, te drugoplasirani Šubićevac, koji je sa sobom iz Šibenika doveo brojne navijače. Bronca je otišla ekipi koja je zamijenila Krčane, Cesarici iz Karlobaga, također s jakom podrškom s tribina.

U urnebesnoj završnici u Viru, brojni su gledatelji mogli svjedočiti nadmetanju ekipa u šest disciplina: letećem vaterpolu, morskoj alci, spašavanju turistkinja, pršutu, vodenoj košarci i veslu. Vir se iskazao u morskoj alci, Valpovo pokazalo u pršutu da ima igrača s velikim potencijalom, no Ploče i Šibenik su pobjedama brzo počeli bodovno odmicati od drugih, te ih je samo Karlobag do gotovo kraja večeri mogao pratiti, u nadi da će se progurati do vrha.

U toj silnoj želji i žurbi događaju se i pogreške, što je bilo najočitije u vodenoj košarci, u kojoj su sve ekipe bile daleko od savršenstva. Ono što pak treba pohvaliti jesu brojne plivačice koje su odradile izvrsne nastupe za svoje ekipe, među njima i Iva Grivičić, sudionica europskih i svjetskih plivačkih prvenstava.

U posljednjoj je igri, veslu, još sve bilo otvoreno, no Ploče su dale sve od sebe i sa osvojenih 15 bodova potvrdile prvo mjesto u ukupnom poretku. Novi hrvatski prvak ovime je ujedno osvojio ulaznicu za međunarodno polufinale u Biogradu na Moru 25. i 26. kolovoza, kao četvrta ekipa koja se kvalificirala – prva tri su Kragujevac (Srbija), Herceg Novi (Crna Gora) i Trebinje (BiH). City Games karavana sada kreće put Slovenije, kako bi našla i tamošnjeg prvaka.

Treba reći i da konkurencija nije na kraju bila jaka kako je možda mogla biti: Krk nije mogao doći na finale, a Pag se nije uopće natjecao. Komolac se, s druge strane, pokazao kao vrlo perspektivna ekipa, dokazujući da Hrvatska ima sjajnih timova koji su u budućnosti sigurno u stanju doći do međunarodnog dijela natjecanja i približiti se njegovom osvajanju.

-Nakon puno godina sudjelovanja, napokon smo uspjeli. Današnja pobjeda bila je itekako zaslužena, mislim da je od prve igre bilo jasno da nam nitko ne može konkurirati – kazao nam je kapetan Ploča.
-Ne znam što bi bilo da je i Krk bio ovdje večeras, vjerujem da bi mi svejedno pobjedili. Što će biti dalje teško je reći, međunarodno natjecanje je jedna nova razina za nas, ali svakako ćemo i tamo dati sve od sebe.

-Uvijek smo naglašavali kako je nama prije svega važna dobra zabava. Trudili smo se koliko smo mogli i čak nismo očekivali biti tako dobri na kraju. Ekipa je bila odlična, naši navijači fantastični. Ploče su bile bolje, čestitamo im na pobjedi i želimo svu sreću u Biogradu – poručili su Šibenčani.

Čestitkama se pridružio i brončani Karlobag.
-Zadovoljni smo trećim mjestom, treba priznati da su prve dvije ekipe bile puno bolje od nas. Malo smo ispali iz forme, ali uz nešto treninga, moglo bi to i bolje. Ostavili smo srce u moru i ponovili treće mjesto od lani, pa ne možemo biti nezadovoljni. Posebno smo ponosni na naše navijače. Iako smo primili poziv par sati prije finala, čim smo objavili da idemo u Vir, cijelo je mjesto sjelo u aute i došlo navijati za nas. To je ono što nas čini posebnim, ta podrška ljudi. Nismo dobri zbog pločica na trbuhu, jer ih i nemamo, već je tu srce, a srce je najjači mišić – zaključio je kapetan Karlobaga.

City Games Vir – hrvatsko finale
1. PLOČE, Plina Istočna – 63 boda
2. ŠIBENIK, Šubićevac – 49 bodova
3. KARLOBAG, Cesarica – 29 bodova
4. VIR, Vir – 24 bodova
5. ŠIBENIK, A je to – 22 bodova
6. VALPOVO, Žabari – 14 bodova

Susret u Viru organizirali su Općina Vir, Vir Turizam i Adria events.

Više informacija potražite na www.city-games.com

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist