Crna kronika

Pločanka nepravomoćno osuđena za ubojstvo supruga, Pištalo najavio žalbu

Pločanka nepravomoćno osuđena za ubojstvo supruga, Pištalo najavio žalbu

Pločanka Karmen Matana Đorđević (23) nepravomoćno je osuđena na deset godina zatvora u četvrtak na Županijskom sudu u Dubrovniku za ubojstvo svog supruga Saše Đorđevića u svibnju ove godine u Pločama, potvrdio je njezin odvjetnik Dragan Pištalo te najavio žalbu na presudu.
– Na tu presudu ćemo uložiti žalbu jer je ona rezultat jedne zbunjujuće situacije nakon njezinog izricanja i objave. Prva rečenica predsjednika sudskog vijeća, nakon utvrđivanja kazne, je bila da je to Kazneno vijeće u potpunosti poklonilo vjeru onome što je rekla moja branjenica, što su rekli i svjedoci obrane i što je potvrdio vještak sudsko-medicinske struke. Mehanizam zadavanja ozljeda potvrđuje njezinu obranu da se radilo o obrambenom zamahu, a ne napadačkom – rekao je Pištalo.
Ustvrdio je kako je u takvoj jednoj situaciji u najgorem slučaju riječ o prekoračenju nužne obrane, a ne lišavanju života s izravnom namjerom.
– Tu je situacija i oblika krivnje. Definitivno ne možemo govoriti o izravnoj namjeri kod situacije da Kazneno vijeće prihvati njezin prikaz događaja, ne samo te večeri nego i pet do šest mjeseci prije. Tu je cijela kronologija tih nesretnih događanja koji su nažalost kulminirali te večeri. Pokojnik je njoj te večeri rekao da može izaći iz stana samo mrtva kada je ona htjela uzeti dijete i otići –  rekao je Pištalo te dodao kako je tu večer ”vladao jedan kaos”.
– Ako je prihvaćen njezin prikaz događaja, onda je krajnje iznenađujuće da je ovakva presuda. Naravno da ćemo se žaliti – istaknuo je on je dodao kako je njegova branjenica ostala u pritvoru jer je presuda dulja od pet godina.
Pištalo je istaknuo i kako nema informaciju hoće li Tužiteljstvo ulagati žalbu te dodao kako je predviđena kazna za taj zločin pet do 15 godina.
Inače, Karmen Matana Đorđević u istražnom je zatvoru od 7. svibnja kada se ubojstvo i dogodilo, a prema tadašnjem policijskom izvješću ona je svog supruga tijekom verbalnog sukoba i naguravanja ubola nožem u predjelu prsnog koša od čega je on preminuo na mjestu događaja.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist