Kultura

PLES, GLUMA, FOLKLOR U subotu u kinu Sloboda 40. Domijada!

PLES, GLUMA, FOLKLOR U subotu u kinu Sloboda 40. Domijada!

Ove subote, 23. travnja u kino dvorani Sloboda te u prostoru Luža održava se drugi dio 40. jubilarne Smotre učeničkih domova regije Južna Hrvatska – Dalmacija, popularna Domijada.

Nakon sportskog dijela održanog prošle subote, 16. travnja, ove subote održava se ‘kulturni’ dio Domijade. Sudjeluje osam domova; Zadra, Kaštela, Pučišće Brač, dva doma iz Splita i tri dubrovačka učenička doma.

Program započinje u 13 sati u Luži otvaranjem multimedijske izložbe, gdje će se učenici ovih domova predstaviti sa svojim crtežima, fotografijama, skulpturama, instalacija i sličnim uradcima.

U 14 sati u dvorani kino Sloboda počinje glavni dio programa, u kojem će učenici nastupiti sa plesnim grupama, folklorom, dramskim sekcijama, recitacijama, klapama, glazbenim sekcijama i sličnim programima. Planirano je da se program završio oko 16 sati, te nakon kraće pauze i odluke žirija proglase pobjednici po sekcijama, koji odlaze na Državnu smotru učeničkim domova u Rovinj.

Domaćin i organizator Smotre učeničkih domova – Domijade u Dubrovniku je Muški učenički dom Dubrovnik, uz veliku pomoć Učeničkog doma Paola di Rosa.

Posebna zahvala za pomoć u organizaciji i ugodnom boravku u našem Gradu organizator upućuje Kinematografima Dubrovnik, Društvu prijatelja dubrovačke starine koji su omogućili besplatan obilazak Zidina  svim našim sudionicima, javnoj garaži Dubrovnik, Sanitatu, te medijima koji su pratili ovaj lijepi događaj.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist