Natrag
21.11.2017 11:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Plavac mali ‘omamio’ Talijane

11.9.2014 @ 12:02 Dulist Hrvatska
10;10

Podijelite:

Kulturna udruga Go-Touring, organizirala je međunarodnu manifestaciju, promociju domaćih proizvoda i vina iz talijanskih pokrajina Molise, Abruzzo i Hrvatske pod nazivom Terre del Gusto.

Kultura, glazba, umjetnost su pokretači cjelokupne regije koja spaja prepoznatljiv identitet koji postaje cijenjen i izvan granica. Hrana i vino su područje koje najviše privlače publiku pa su predstavnici Udruge Plavac mali, Pelješki vinski puti, te vinari Petar Matković, Boris Violić, Jure Žužul u organizaciji LAG-a-Neretva i Dubrovačko-neretvanske županije na festivalu predstavili svoja vina i vinsku turističku ponudu Pelješca i Neretva.
Organizatori su pored brojnih radionica organizirali i mali tečaj kušanja vina koje su vodili talijanski somelijeri, Plavac mali oduševio je brojne ljubitelje vina i štand hrvatskih predstavnika bio je više nego dobro posjećen.
Nakon sajma predstavnicima LAG-a Neretva i vinskih udruga organiziran je obilazak talijanskih vinarija gdje su mogli kušati najbolja talijanska vina.
Postignut je i dogovor oko uzvratne posjete talijanskih vinara za najveću vinsku manifestaciju u Dubrovačkoj – neretvanskoj županiji na Danima otvorenih vrata peljeških podruma.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana