Sport

PLASMAN KARIJERE Konjuh 20. tenisačica svijeta!

PLASMAN KARIJERE Konjuh 20. tenisačica svijeta!

Na najnovijoj WTA ljestvici najboljih tenisačica svijeta, objavljenoj u ponedjeljak, Ana Konjuh zauzela je 20. mjesto, što joj je najbolji plasman karijere.

Riječ je o pomaku za jedno mjesto u odnosu na prošli tjedan, kad je bila 21. tenisačica svijeta, a može ga ‘zahvaliti’ Amerikanki Madison Keys, koja je skliznula sa 16. na 21. mjesto.

Zanimljivo, i prošlotjedni pomak s 22. na 21. mjesto Dubrovkinji je donijela američka tenisačica, točnije riječ je o Coco Vandeweghe, koja se baš kao i njena sunarodnjakinja Keys ‘spustila’ na ljestvici.

Nakon kraćeg godišnjeg odmora u Dubaiju, gdje ima prijavljeno boravište, 19-godišnjakinja sezonu nastavlja američkom turnejom. Prva postaja je turnir iz Premier serije, 753 tisuće dolara vrijedan ‘Bank od the West Classic’ u Stanfordu, gdje će se u 1. kolu sastati protiv 29-godišnje Novozelanđanke Marine Eraković, 191. igračice na WTA ljestvici. Ako bude uspješna, u osmini finala igrat će protiv bolje iz susreta 20-godišnje Ruskinje Natalie Vikhlyantseve (65.) i kvalifikantice, 26-godišnje Amerikanke Danielle Lao (230.).

Inače, Konjuh je i dalje najbolje plasirana Hrvatica. Mirjana Lučić-Baroni zauzima 30. mjesto, Donna Vekić je 51., Petra Martić 89. na svijetu. Na vrhu nije bilo promjena. Najbolja tenisačica svijeta je Čehinja Karolina Pliškova, Rumunjka Simona Halep je druga, a Njemica Angelique Kerber treća.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr