Sport

PK JUG Jedanaest medalja na Plivatonu

PK JUG Jedanaest medalja na Plivatonu

Početnici Juga nastupili su u utorak 26. srpnja u Splitu na Plivatonu- Prvenstvu Dalmacije za početnike.

Nastupilo je oko 200 natjecatelja iz ukupno 9 klubova: Poška, Mornara, Jadrana, Grdelina, Jadere, Zadra, Šibenika, Korčulanskog plivačkog kluba i Juga.

Natjecanje se održalo u 50m bazenu, a plivale su se discipline: 50 slobodno, 50 leđno, 50 prsno i 50 delfin, te štafete 4×50 slobodno. Mogućnost nastupa su imale plivačice rođene 2007. i mlađe, te plivači rođeni 2006. i mlađi. Svaki natjecatelj imao je pravo nastupa u dvije discipline.

PK Jug predstavljalo je 48 članova. Mladi Jugovi plivači i plivačice ponovno su oduševili odličnim nastupom. Dostojno su predstavljali svoj klub i grad u bazenu i izvan njega. Mnogima je ovo prvi Plivaton, nekima i prvi nastup uopće stoga svi zaslužuju velike pohvale.

Plivači i plivačice Juga osvojili su ukupno 11 medalja, od kojih 6 zlatnih, 2 srebrene i 3 brončane.

U muškoj konkurenciji Jugaši su bili na postolju u svim disciplinama natjecanja.

Vlaho Nenadić osvojio je zlato na 50 slobodno i srebro na 50 leđno.
Odličan nastup imao je i godinu dana mlađi Maro Šušić koji je bio zlatni u disciplini 50 leđno i brončani u disciplini 50 delfin.
Zlatom se okitio i Ivan Zeko u disciplini 50 prsno, a osim toga bio je i sedmi na 50 delfin.
Do pojedinačne bronce doplivao je i Roko Zvone u disciplini 50 slobodno, a još je bio i peti na 50 delfin.
Muška štafeta 4×50 slobodno JUG 1 bila je uvjerljivo najbolja, a nastupili su: Bruno Đuho, Maro Šušić, Roko Zvone i Vlaho Nenadić.
Štafeta JUG 2 plasirala se na treće mjesto, a nastupili su: Sandro Radošević, Marin Zeko, Stjepan Brajović i Ivan Zeko.
Plasmane među osam najboljih ostvarili su: Bruno Đuho koji je bio 4. na 50 slobodno i 6. na 50 delfin, Marin Zeko koji je bio 5. na 50 slobodno, Stjepan Brajović 5. na 50 prsno, Roko Sindik 6. na 50 prsno, Maroje Lukić 6. na 50 leđno, Tino Savinović 8. na 50 leđno.

U ženskoj konkurenciji najuspješnija predstavnica Juga bila je Katarina Benić s dva zlata u disciplinama 50 prsno i 50 delfin.

Odlične rezultate ostvarila je i godinu dana mlađa Mara Moretti koja je bila 4. na 50 slobodno te 6. na 50 leđno. Od plivačica, plasmane među osam najboljih ostvarile su: Viktorija Bratičević koja je bila 5. na 50 prsno, kao i Patricija Maleš na 50 leđno.

Ženska štafeta JUG 1 u disciplini 4×50 slobodno osvojila je drugo mjesto, a nastupile su: Katarina Benić, Petra Rudinović, Viktorija Bratičević i Mara Moretti.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist