Crna kronika

Pješke prešli granicu, pokrali Konavljanina i vratili se u Crnu Goru

Pješke prešli granicu, pokrali Konavljanina i vratili se u Crnu Goru

Dvojica Albanaca, koji su u Hrvatsku ušli ilegalno, prešavši državnu granicu pješice izvan graničnog prijelaza, provalili su u obiteljsku kuću u Poljicama te ukrali veću količinu zlatnog nakita. Potom su se na isti način vratili u Crnu Goru.

Naime, prema izvješću PU dubrovačko-neretvanske, Policijskoj postaji Gruda u četvrtak, 7. svibnja 36-godišnjak je prijavio krađu veće količine zlatnog nakita iz svoje obiteljske kuće u mjestu Poljice u Konavlima. Slijedećeg dana od strane policijskih službenika Centra bezbjednosti Herceg Novi zaprimljena je obavijest kako su u Igalu zatečena dvojica albanskih državljana s većom količinom zlata.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije ove PU i Policijske postaje Gruda utvrđeno je kako su spomenuta dvojica albanskih državljana u dobi od 39 i 23 godine, nakon što su prethodno pješice van graničnog prijelaza prešli državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske, provalili u obiteljsku kuću oštećenog iz koje su osim spomenutog zlata otuđili i ručni sat, sunčane naočale i sportski bicikl, i dr. oštetivši vlasnika za iznos od oko 400 tisuća kuna, te se odmah potom sa otuđenim predmetima, na isti način, vratili u Crnu Goru.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe protiv dvojice albanskih državljana podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Otuđeni predmeti su pronađeni kod osumnjičenih te će biti vraćeni vlasniku.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist