Natrag
21.8.2017 21:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pivci danas preuzimaju ‘Petku’

28.5.2015 @ 9:36 Dulist Grad

Podijelite:

Danas bi trebao biti potpisan ugovor kojim će dubrovački Hotel Petka iz ruku obitelji Soldo preći u vlasništvo Mesne industrije Braća Pivac.

Iako nije poznato za koliko je obitelj Soldo prodala svoj hotel, doznajemo kako planiraju daljnja ulaganja, a najvjerojatnije je riječ o novim projektima na području Župe dubrovačke.

Inače, Hotel Petka, jedan od rijetkih dubrovačkih hotela koji posluje tijekom cijele godine, svoja vrata otvorio je daleke 1867. godine. Na mjestu prvotne hotelske zgrade sagrađen je novi hotel s obzirom na pretrpljena oštećenja u Drugom svjetskom ratu. Obnovu doživljava i 1998. godine, a obitelj Jaga Solda kupila ga je 2002 godine.

No, kraljevima mesa, koji su već neko vrijeme uplovili i u turističke vode, budući da na makarskoj rivijeri već vode tri hotela, podsjetimo, ovo nije jedina nekretnina na dubrovačkom području. Krajem lipnja prošle godine od tvrtke Look&Buy iz Dubrovnika kupili su zgradu na Solskoj bazi, koja je godinama stajala nedovršena. Pivci trenutno rade na njenom uređenju, a sve kako bi otvorili Hostel Sol, o čemu je DuList prvi pisao. Zgrada je kupljena na drugoj javnoj dražbi za 18 milijuna i 300 tisuća kuna.

U dubrovačkim kuloarima naveliko se spominje i njihov interes za dio zgrade TUP-a, što ne treba čuditi budući da je riječ o vrlo atraktivnoj nekretnini u neposrednoj blizini upravo kupljenog Hotela Petka.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana