Aktualno

Pitanje SDP-U: Jeste li vi uopće socijalni!?

Pitanje SDP-U: Jeste li vi uopće socijalni!?

Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) postavlja pitanje SDP-u „Kako se možete kao socijaldemokrati?" i za sutra u Zagrebu najavljuje konferenciju za novinare na temu posljednjih događaja u dubrovačkom gradskom prijevozniku Libertas

pod nazivom „Nove političke igre nauštrb radnika“.

– Nakon što su prekinuli kolektivne pregovore, predstavnici poslodavca, nakon konzultacija s gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem – predstavnikom vlasnika, predlažu da se u novi kolektivni ugovor ne uvrštavaju odredbe o radnim  mjestima, grupama poslova, pojedinim koeficijentima i vrijednosti koeficijenata (organizacija i sistematizacija poslova i radnih zadataka). Smatraju kako utvrđivanje tih elemenata pripada poslodavcu – ističe se u pozivu za konferenciju za novinare. Na njoj će govoriti Marko Maslić, predsjednik SSKH i Mladen Novosel, predsjednik SSSH.

Konferencija za novinare će se održati u Radničkom domu, s početkom u 10,00 sati.

Dodajmo i to kako je jučer Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) uputio obavijest o štrajku u kojem se uz ostalo ističe kako je riječ o prvom štrajku u nekom komunalnom društvu u povijesti Republike Hrvatske. Dodaje se kako otkazivanjem pregovora poslodavci ponačaju kao da "drže fige u đepu" te postavljaju nerealne uvjete za koje znaju da ih sindikat neće prihvatiti. Stoga kako se navodi, zaposlenicima Libertasa ne preostaje ništa osim štrajka, koji je  neizvjestan jer su mu nasuprot "lokalni šerifi koji ovih dana od radnika traže da se izjasne protiv štrajka, radnicima na određeno vrijeme prijete da da im više neće produživati ugovore o radu ako sudjelju u štrajku, a nekim radnicima prijetei izvanrednim otkazivanjem ugovora o radu ako budu i neizravno dali potporu štrajkašima.

Također se postavlja pitanje SDP-u, koalicijskim partneru gradonačelnika Andra Vlahušića i nezavisnog vijećnika Pera Vićana: „Kako se možete kao socijaldemokrati , smatrati promicateljima radničkih interesa i socijalnog dijaloga?“.
Cijelu obavijest možete pročitati u fotogaleriji!
 

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist