Natrag
20.10.2017 07:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pijanistica Martina Filjak u završnici ‘Poznog ljeta’

22.9.2017 @ 12:15 Dulist Kultura
3;3

Podijelite:

U petak navečer u atriju Kneževa dvora koncertom Dubrovačkog simfonijskog orketsra i pijanistice Martine Filjak završava Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna maestro Christoph Campestrini, koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Jednu od najboljih hrvatskih pijanistica, Martinu Filjak, publika će imati priliku čuti u Brahmsovom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u B duru, dok će u drugom dijelu koncerta orkestar izvesti Schumannovu Simfoniju br. 4 u d molu, op. 120.

Martina Filjak trenutno je jedna od najtraženijih hrvatskih pijanistica u svijetu, ubraja se među najdarovitije hrvatske glazbenike mlađe generacije, a pažnju šire međunarodne javnosti privukla je 2009., kada je osvojila Zlatnu medalju i niz posebnih priznanja na renomiranom međunarodnom natjecanju u Clevelandu, te ubrzo potom debitirala u dvoranama Konzerthaus u Berlinu, Musikverein u Beču, kao i dvorani Zenkel u Carnegie Hallu. Treću godinu za redom nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom na MGF Dubrovnik u pozno ljeto te redovno oduševljava brojnu dubrovačku publiku. Upravo zato, njezin je nastup rezerviran za večerašnju završnicu festivala koji je kroz petnaest koncerata ugostio brojna međunarodno priznata imena klasične glazbe.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana