Politika

Pezo najavio prijavu zbog brojanja glasova

Pezo najavio prijavu zbog brojanja glasova

Blaž Pezo, protukandidat Dubravke Šuice na jučer održanoj izbornoj skupštini za GO HDZ Dubrovnik, najavio je i mogućnost podizanja kaznene prijave

protiv aktualnog vodstva dubrovačkog HDZ-a.

Razlog su nove izborne nepravilnosti, a prvenstveno razlika u glasovima. Iako je po službenim rezultatima Pezo u utrci protiv Šuice dobio potporu 24 člana stranke na jučerašnjim izborima, nakon skupštine Pezo je prikupio izjave i potpise čak 33 izaslanika koja pod materijalnom i kaznenom odgovornosti tvrde da su jučer glasovali za Peza.

Takvih potpisa trenutno je 33, a na traženje novinara poimenice ih je i pročitao na konferenciji za medije. No Pezo je uvjeren kako će potpisa biti još, barem do 40.
Osvrnuo se i na nemogućnost tajnog glasovanja na što su mu se žalili pojedini izaslanici.

– Ovo je bio ogledni primjer čoporativne demokracije. To definitivno nije bilo tajno glasovanje – ustvrdio je Pezo ističući kako se na skupštini glasovalo grupno. Tome u prilog ide i činjenica, rekao je, što vjerodajnice nisu dijeljene abecednim redom, kako je uobičajeno, nego po temeljnim ograncima.
Tražim da netko za ovo odgovara.

Današnju konferenciju za novinare sazvao sam jer su to svi ovi ljudi tražili od mene te se pitamo gdje su ovi glasovi završili. Neka mi tijela moje stranke, a onda možda i netko drugi odgovore na to pitanje – govorio je Pezo, dodavši kako definitivno traži da netko za ovo odgovara.

– Mislio sam d aće izbori biti demokratski, ali se pokazalo da su bili sve samo ne demokratski. Mislio sam da je s mojom jučerašnjom čestitkom Dubravki Šuici ova priča u gradu završena. No, netko ovoj trideset i trojici treba reći gdje su ti njihovi glasovi – rekao je Pezo.
 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist