Crna kronika

PETORKA OSUMNJIČENA ZA IZNUDU Silom preuzeli poljoprivredno zemljište u Pločama

PETORKA OSUMNJIČENA ZA IZNUDU Silom preuzeli poljoprivredno zemljište u Pločama

Pet osoba s područja Neretve i Dubrovnika sumnjiči se za kaznena djela iznude.

Naime, prema izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dovršenim višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije pet hrvatskih državljana u dobi od 36, 37, 39, 51 i 60 godina sumnjiče se za kaznena djela iznude, a uhićeni su tijekom četvrtka na području Komina, Opuzena, Dubrovnika i Rogotina. Uhićeni su u sklopu višemjesečne operativne akcije Modrič.

Utvrđena je sumnja da su osumnjičeni silom i prijetnjom od dvoje hrvatskih državljana preuzeli poljoprivredno državno zemljište na području grada Ploča, koje su oštećeni obrađivali duži niz godina, a koje su potom osumnjičeni planirali, uz veću novčanu naknadu, predati na rad trećim zainteresiranim osobama.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je jedan od osumnjičenih, 39-godišnjak, počinio još jedno kazneno djelo iznude na štetu hrvatskog državljanina koji mu je duži niz godina morao plaćati određeni novčani iznos kao zalog „mirne i sigurne“ obrade poljoprivrednog državnog zemljišta na području grada Ploča.

Temeljem naloga jučer, 15. lipnja, pretraženi su stanovi i osobna vozila koja koriste osumnjičeni kada je pronađeno i uz potvrdu oduzeto više mobilnih uređaja i računala kojima su se osumnjičeni koristili u izvršenju kaznenih djela.
Kasno sinoć, svih pet osumnjičenih su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist