Sport

Petnaest bridž reprezentacija okupit će se u Dubrovniku

Bridz turnir detalji

Hrvatski bridž savez, Bridž savez Dubrovačko-neretvanske županije i Bridž klub Dubrovnik organiziraju 9. po redu Europsko natjecanje malih federacija u bridžu (ESFG, European Small Federation Games, Dubrovnik 2016) koje će se održati u Dubrovniku od 1. do 4. studenog u Hotelima Importanne Resorta.

Za sada je potvrđen dolazak 15 reprezentacija: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Albanija, Cipar, Monako, Luksemburg, Mađarska, Estonija, Češka, Slovačka, San Marino, Otok Guernsey i Libanon. Sastavni članovi naše reprezentacije su i Marina Pilipović – Nikica Šver, par koji je ove godine u konkurenciji ženskih parova ostvario povijesni uspjeh i najbolji rezultat hrvatskog bridža osvojivši zlatnu medalju na Olimpijadi bridža u Wroclawu.
Ceremonija otvaranja će se održati u 17 sati, 1. studenog 2016. u Palači Sponza, natjecanje završava u petak, 4. studenog 2016., a u 20 sati će se u Hotelu Neptun proglasiti pobjednik natjecanja i održati ceremonija dodjele nagrada.

Nakon Europskog natjecanja malih federacija, Hrvatski bridž savez organizira i Otvoreno parsko prvenstvo Hrvatske u bridžu koje će se održati dana 5. i 6. studenog 2016. u Hotelu Neptun. Na Otvorenom parskom prvenstvu Hrvatske će sudjelovati većina natjecatelja s Europskog natjecanja, kao i velik broj igrača iz Hrvatske i susjednih zemalja. U nedjelju, 6. studenog u 14 h će se u hotelu Neptun održati proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Bridž, kao vrhunsku misaonu igru koja je priznata kao sport i od Hrvatskog olimpijskog odbora, igra preko 100 milijuna ljudi različitih dobnih skupina i zanimanja, od učenika i studenata pa do predsjednika država. Bridž je uveden u osnovne i srednje škole kao obavezan/fakultativan predmet u većini europskih zemalja dok je u Hrvatskoj bridž fakultativan predmet na FER-u u Zagrebu kao i u nekoliko srednjih škola.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist