Kultura

PETI ROĐENDAN KOLARINA ‘Ježeva kućica’ oduševila najmlađe

PETI ROĐENDAN KOLARINA ‘Ježeva kućica’ oduševila najmlađe

U sklopu proslave petog rođendana Kazališne družine Kolarin u nedjelju ujutro u Kinu Sloboda održana je predstava ‘Ježeva kućica’ Sinjskog pučkog kazališta.

Sinjsko pučko kazalište osnovano je daleke 1956.godine i od tada s manjim prekidima uspješno djeluje. Sudionik je mnogih festivala i kazališnih smotra u zemlji i inozemstvu i osvajač mnogih prestižnih nagrada i priznanja. Kazalište djeluje u tri sekcije, dječji dramski studio, dramski studio mladih i ona najstarija grupa iskusnih glumaca.

Zadnjih nekoliko godina posebna pažnja posvećena je radu s mlađim kategorijama, što je rezultiralo nagrađivanim predstavama : “Jaje lutalica”, “Nema poraza za Djeda Mraza”, “Ježeva kućica”-dječjeg dramskog studija, kao i “Izbori za lokalnog šerifa” i “Nedostajem sama sebi”, dramskog studija mladih.

Kazališni repertoar su uglavnom komedije koje su nagrađivane i na međunarodnim festivalima u Sloveniji, Njemačkoj i Švicarskoj ( Izbori za lokalnog šerifa), a u zadnje vrijeme i drame,posebno smo ponosni na našu edukativnu dramu “Nedostajem sama sebi” koja je pobrala brojne pozitivne kritike struke i publike, a koja govori o problemu ovisnosti kod mladih.

Dječja basna “Ježeva kućica” ( koju su obožavale generacije mladih i malo tko ne zna avanture Ježurka, poštara Zeca, kume Lije i ostalih likova,) na županijskoj smotri dramskih amatera ove godine dobila je posebno priznanje za kostime, šminku, muziku, a pok. Marija Cvrlje Radović nagradu za najbolju scenografiju.

Kroz predstavu je publiku vodila Vila, a svaka scena popraćena je poznatom glazbenom podlogom.

Završna predstava Kolarinove proslave bit će u ponedjeljak u 20 sati, također u Kinu Sloboda, kad će nastupiti slavljenici koji će izvesti svoju uspješnicu ‘Matrimonijo’.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist