Zanimljivosti

Pet načina kako štetite svojim noktima

Shutterstock Lak za nokte

Lijepi nokti i njegovane ruke ogledalo su zdravlja i načina na koji tretirate svoje tijelo.

Ako sve češće imate suhe zanoktice i lomljive nokte, vrlo je vjerojatno da su oni posljedica neodgovarajuće njege. Evo što sve može naštetiti noktima i kako iskorijeniti ove navike.

Čupate zanoktice

Ako sve češće čupate zanoktice, sigurno vam se dogodilo i da napravite male ranice. One se vrlo lako mogu inficirati i samo produbiti problem koji imate. Umjesto toga, na dnevnoj bazi nanosite kremu za zanoktice i redovito uređujte nokte.

Sami skidate gel lak

Iako svi volimo sjajne i nalakirane nokte, nerijetko smo nestrpljivi kada treba dočekati da ga skinemo i stavimo novi. U tim situacijama ga skidamo sami, bez asistencije stručne osobe u kozmetičkom salonu, što svakako nije dobro. Naime, na taj način s prirodnih noktiju skidamo cijeli jedan njihov sloj što ih čini lomljivima i slabijima.

Zaboravljate kremu za ruke

Gotovo da se podrazumijeva da hidratizirate zanoktice nanošenjem kreme, ali često u tom procesu zaboravljate namazati i same nokte. Ako nokti nisu hidratizirani to također može dovesti do ozbiljnih problema. Stoga, sljedeći put kad na ruke budete nanosili kremu ne zaboravite i na svoje nokte!

Stavljate umjetne nokte

Iako trend umjetnih noktiju i dalje ne jenjava stručnjaci su suglasni u tvrdnji da ova navika nikako nije zdrava. Naime, kemija koju oni sadrže škodi našim noktima i čini ih tankima i suhima, nanoseći im trajnu štetu.

Ne stavljate podlogu

Ako ste često u žurbi, vrlo je moguće da prije nanošenja laka zaboravljate na njih nanijeti prozirnu podlogu. Ona treba biti sastavni dio procesa lakiranja noktiju jer sprječava pojavu mrlja od laka na noktima i predstavlja svojevrstan “štit” od štetnih supstancija koje sadrže obojeni lakovi.

Izvor: Zdrava Krava

 

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist