Sport

PERRONE NAKON TRIJUMFA “S Mađarima nikad nema opuštanja, pobijedili smo kao tim!”

PERRONE NAKON TRIJUMFA "S Mađarima nikad nema opuštanja, pobijedili smo kao tim!"

Pobjeda je velika. Bilo je fantastičnih, ali i loših trenutaka, ali nije uvijek sve do nas – izjavio je nakon velike pobjede Juga trener Vjekoslav Kobešćak.

– Szolnok je izuzetno kvalitetna momčad. Imaju kontru i fantastične šuteve s vanjske pozicije, kao što smo i očekivali. Krenuli smo lošije, rezerviranije, a onda smo imali fantastičan period. U trećoj četvrtini smo imali trenutak, čak i u četvrtoj, kad smo mogli zatvoriti utakmicu, ali smo u napadu počeli igrati preriskantno, što je bilo nepotrebno. Tu smo se otvorili i gubili sigurnost, koju je Szolnok dobivao iz napada u napad. Na kraju smo se izvukli. Zato i jesam zadovoljan pobjedom, jer je ostvarena protiv fantastičnog protivnika, i pokazala je da i njih možemo pobijeđivati. Zadovoljan, uz oprez za dalje – kazao je Kobešćak, ne izdvojivši posebno nijednog igrača.

– Bravo baš svi, jer je tempo i vanjski šut Szolnoka teško braniti, a mi smo u dvije četvrtine radili fantastično. Cijela obrana na čelu s Bijačem. To nam je bolja strana igre, ali palo je pred kraj. Možda smo malo pali i fizički, moramo vidjeti da se to ne događa – rekao je Kobešćak, koji nije htio posebno najavljivati finalni turnir Kupa Hrvatske idućeg vikenda u Zadru.

– Čeka nas pakao. Reprezentativci imaju tešku utakmicu u utorak… – kazao je Kobešćak.

Jugov as Paulo Obradović utakmicu je nazvao – praznikom vaterpola.
– Prve dvije četvrtine igrali smo fantastičnu obranu, a Perrone nas je cijelo vrijeme vukao, kao što viče non-stop. Stvarno mu se treba diviti na nekim potezima. Cijela ekipa je dala svoj obol i mogu reći da je obrana izvukla utakmicu. Pad koji se dogodio je normalan, jer ne možete toliko igrati na tako dobrom nivou. Na kraju, i kad je došao pad, pokazali smo karakter i na kraju dobili. Možemo biti i više nego zadovoljni – kazao je ‘Medo’, ocijenivši kako će finalni turnir Kupa Hrvatske ipak biti puno bitniji od večerašnjeg meča.

– Najbitnija utakmica ovog dijela sezone. Dvije godine smo bez trofeja. Nemamo nikakvog straha. Bojim se jedino nas samih, jer igramo stvarno dobro. Nadam se da ćemo biti na velikom nivou, iako je Primorje vrhunska ekipa. Utakmica u Gružu nije bila realna, jer nisu bili kompletni, a imali su i slabu utakmicu. Nju treba što prije zaboraviti. Moramo pokušati i mislim da ćemo na kraju svi biti zadovoljni – rekao je Obradović.

Sjajni Brazilac Perrone odigrao je još jednu savršenu utakmicu u kapici Juga – tri gola i ‘bezbroj’ dodavanja.
– Bila je važna utakmica za nas i znamo da je zapravo tek početak sezone. Moramo nastaviti raditi jer je naša kvaliteta timska igra. ja igram dobro jer nam obrana funkcionira pa i ja mogu igrati moju igru. Ako zadržimo naš način igranja možemo postići velike stvari u ovoj sezoni – rekao je Perrone.

– S Mađarima se nikad ne smijete opustiti i ovo je bila velika lekcija za nas. Najbitnije je da smo na kraju dobili utakmicu, posebno s psihološkog stajališta. Na kraju je Maro, naš veliki olimpijski prvak, preuzeo odgovornost i postigao sjajan gol koji nam je donio pobjedu – objasnio je završnicu meča sjajni Perrone te najavio završnicu Kupa u Zadru.

– Iskreno, to je drugo natjecanje i krećemo od nule. Naš način igre i način na koji pomažemo jedni drugima omogućuje nam da činimo velike stvari. Protiv Primorja nije bitno samopuzdanje, već koliko ćemo jedan drugom pomoći. Naša snaga je pomoć svih igrača tijekom cijele utakmice – kazao je Perrone.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr