Županija

PENIĆ ‘Turistima glavna uspomena ne bi smjelo biti čekanje na granici’

PENIĆ 'Turistima glavna uspomena ne bi smjelo biti čekanje na granici'

Davor Penić, kandidat SDP-a za župana Dubrovačko-neretvanske županije, kao svrhu sazivanja konferencije istaknuo je poticanje nadležnih institucija na aktivnost u rješavanju aktualnog problema prelaska državne granice.

Uredbom Europske unije od 7. travnja pojačane su kontrole na granicama zbog čega su nastale ogromne gužve.

Kako bi objasnio koliko je to veliki problem, naglasio je kako puno pacijenata ide na terapijske procedure u Split zbog čega bi ‘trebalo uspostaviti režim gdje bi pacijenti mogli samo s valjanim uputnicama mogli preći granice bez većih kontrola’. Naveo je rješenja s kojima bi se smanjila ‘frustracija naših ljudi’, pogotovo u vrijeme sezone.

Penić je zatražio od MUP-a i Ministarstva financija viši broj djelatnika policije i carinika kako bi se ti postupci ubrzali. Zatim je u drugoj točki prozvao županiju kao inertnu po pitanju trajektnih linija i kako bi trebalo uvesti pojačani broj linija na relaciji Trpanj – Ploče.

– Turistima kao glavna uspomena ne bi smjelo biti čekanje na granici – istaknuo je Penić.

Na tapeti je bilo i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture koje svoje obećanje o linijskog plovidbi od Rijeke do Dubrovnika stavi u funkciju i da ne bude ‘samo mrtvo slovo na papiru’.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist