Hrvatska

PELJEŠKI MOST Hrvatska i BiH riješile sve prijepore

PELJEŠKI MOST Hrvatska i BiH riješile sve prijepore

Hrvatski i BiH ministri prometa Oleg Butković i Ismir Jusko potvrdili su danas kako su Hrvatska i Bosna i Hecegovina razriješile sve prijepore vezane za izgradnju Pelješkog mosta uz uvjet da se BiH omogući neškodljivi prolaz na otvoreno more.

-Nama je strateški interes, najveći interes spojiti teritorij Republike Hrvatske i u tome smislu izražavam zadovoljstvo da taj najveći projekt ide svojim tijekom. Ali nam je isto tako bitno da naši prijatelji i susjedi ostvare, i na to imaju suvereno pravo, na neškodljivi prolaz – izjavio je ministar Butković za NovuTV.

Rekao je kako je Hrvatska izvijestili BiH i o tehničkim karakteristikama Pelješkog mosta.

-Ekspertni timovi BiH i RH još su 2006. usuglasili stajališta kada je u pitanju Pelješki most. Ako su ekspertna tijela BiH i Hrvatske ta pitanja već usuglasili ja ne vidim tu ništa sporno i bit ću slobodan ono što sam danas dobio materijala proslijediti Parlamentarnoj skupštini BiH – rekao je ministar Jusko.
Butković je rekao da žalba Viadukta ne bi trebala utjecati na početak radova na Pelješkom mostu te je pozvao Državno povjerenstvo za nadzor postupaka da što prije razmotri i odluči o ovoj žalbi.

-Kao ministar apeliram da se to što prije riješi, jer je nama veliki interes da taj izvođač bude odabran do kraja 2016. Ja vjerujem u taj cilj i očekujem da će radovi početi početkom 2017. – rekao je Butković.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist