Sport

Pehar za Ura Nagea

Pehar za Ura Nagea

Proteklog vikenda judo klub Ura Nage, sa sestrinskim klubom Slano nastupio je na tradicionalnom Uskršnjem turniru u Splitu. U ukupnom poretku Ura Nage zauzeo je drugo mjesto.

Prikupio je 98 bodova iza pobjedničkog domaćina judo kluba Pujanke koji je osvojio 112 bodova, dok se na treće mjesto plasirao judo klub Dalmacijacement sa 96 bodova.
Nastupilo je 45 najmlađih članova u uzrasnim kategorijama mlađih kadeta rođenih 1998./1999, dječaka i djevojčica rođenih 2000./2001. i najmlađih natjecatelja rođenih 2002. i mlađi. Također, Ura Nage je osvojio drugo mjesto u uzrastu mlađih kadeta i treće mjesto u najmlađim natjecateljima.
– Neizmjerno smo zadovoljni uspjehom naših natjecatelja na ovom turniru. Smatramo kako su pravi dokaz da se kvalitetno radi i sa mlađim natjecateljima, kao i sa starijim te to upravo rezultira sve boljim njihovim nastupima. Stoga sa nestrpljenjem očekujemo njihov skori nastup na prvenstvima Hrvatske – govori trener Marijo Đapić.

Prva mjesta na ovom turniru osvojili su, u uzrastu 2002. i mlađi Fran Kužnin -27kg, Dube Marković -25kg, u uzrastu 2000/2001 Stijepo Kristović -55kg i mlađi kadeti Leo Tolja –55kg, Đivo Gašpar -73 i Nikša Vukas +73kg. Na druga mjesta plasirali su se Dita Ševelj (JK Slano) -32kg u uzrastu 2002. i mlađi, kao i Mauricio Bratičević -34kg te mlađi kadeti Kristijan Grbavac -55kg i Toni Franković -73kg.  Na treća mjesta plasirali su se u uzrastu najmlađih natjecatelja Ivan Lale -30kg, Kristijan Konjevod i Maro Ristić -34kg, Boško Pijević -38kg kao i Luka Kirigin -34kg koji je nastupio u dva uzrasta (2001/2000. i mlađi kadeti) i u oba osvojio brončano odličje, kao i Luka nastupila je i Mila Tripković -36kg te također osvojila dvije bronce. U uzrastu 2000./2001 treća mjesta još su zauzeli Petra Rajković (JK Slano) i Jana Vinković -52kg i mlađi kadeti Miho Haklička-60kg, Isabella Van As -36kg i Veronika Karač -40kg. Na peta mjesta plasirali su se Ivo Matić -42kg, Mateo Pleša  i Luka Kraljević (JK Slano) -34kg, Davor Obrvan -42kg, Mia Vukas -44kg, Ivan Hrnić -42kg i Dario Duplica -46kg.
 

EUROPSKI KUP U SARAJEVU
Oskaru dvije pobjede

Mlađi seniori Ura Nagea i potencijalni reprezentativac Oskar Jeljenić ovog je vikenda nastupio na seniorskom Europskom kupu u Sarajevu. Jeljenić je u kategoriji do 90 kilograma zauzeo 9.mjesto sa rezultatom od dvije pobjede i dva poraza.
– Oskar je napravio odličan rezultat s obzirom da mu je ovo prvi nastup na europskom seniorskom kupu te kako je on tek prva godina mlađih seniora. Smatram kako je ovakav početak uistinu odličan za jednog mladog natjecatelja koji je u Sarajevu nastupio sa ozljedom noge koja ga je spriječila u osvajanju još boljeg plasmana – govori zadovoljno trener Lovro Ljevak koji je pratio Jeljenića na kupu u Sarajevu.
Spomenimo kako je u Sarajevu nastupila i Ivana Šutalo iz JK „Dubrovnik“ koja je s dva poraza, bez pobjede u konačnom poretku ostala 5. u kategoriji +78 kg.

FOTOGALERIJA

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist