Natrag
22.8.2017 03:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

PEDIJATRICA IVONA BRBORA Trend ‘Google doktora’ poljuljao je povjerenje u liječnike

23.11.2015 @ 8:38 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

Drugu godinu za redom portal najdoktor.com, na kojem pacijenti tijekom cijele godine ocjenjuju i komentiraju liječnike svih specijalizacija, objavio je popis najboljih u Hrvatskoj.

Među pedijatrima 2015. godine našla se i dubrovačka liječnica Ivona Brbora, dr. spec. pedijatrije, koja je u drugoj polovici 2013. godine, nakon odlaska dr. Rodin u mirovinu, preuzela ambulantu Doma zdravlja na Pločama. Tim povodom porazgovarali smo s pedijatricom Brborom o njenom radu prije preuzimanja ambulante, cijepljenju, najčešćim bolestima koja pogađaju malene pacijente, radu s djecom… Ističe kako je put do preuzimanja ambulante na Pločama bio mukotrpan, dugotrajan i trnovit. Medicinski fakultet završava 2001. godine, a specijalizaciju dobiva 2009.

– To je bila željena specijalizacija iz pedijatrije, dugo sam je čekala i nisam nikad požalila. To je nešto što sam htjela, što smatram svojim pozivom. Sama specijalizacija trajala je četiri godine, dio sam odradila na Firulama, a dio u Klaićevoj u Zagrebu. U amblanti na Pločama, koja ima svojih nedostataka, poput parkinga, sam zadnje dvije, dvije i pol godine – govori nam Ivona Brbora, dodavši kako je godinu dana radila i na Hitnoj medicinskoj pomoći na Korčuli gdje je ‘pekla’ zanat, a prije toga i u Smokvici. Zahvaljujući dr. Čale prošla je i tečaj iz realitetne psihoterapije, koji joj je, ističe, dosta pomogao u radu s djecom.

Zamijenili ste dr. Rodin koja je slovila kao omiljena dubrovačka pedijatrica, no sudeći po komentarima pacijenata u vrlo kratkom ste je roku dostigli. Uspoređuju li Vas s njom i kako gledate na to?

Doktoricu Rodin sam upoznala za vrijeme trajanja specijalizacije i znala sam da je priznata i cijenjena liječnica u gradu, da se dosta drži do njenog mišljenja i da je jako stručna osoba. Tom prilikom, kad smo se upoznale, rekla sam da će biti vrlo teško i dostojno zamijeniti ju. Mislim da sam uprla sve snage da to tako i bude. Došla sam u jednu vrlo frekventnu ambulantu s velikim brojem pacijenata. I roditelji, a tako i djeca su naviknuti na svog pedijatra, vežu se. Normalno da me je boljelo prvih dana kad bih vidjela da dijete pati za svojom starom liječnicom. Nadam se da sam je uspjela barem donekle dostojno zamijeniti.

Koliko u radu pedijatara olakšava ili otežava činjenica da su roditeljima danas putem Interneta dostupne svakojake informacije pa se često ‘dijagnoza’ uspostavi i prije dolaska liječniku, kako riješava te situacije, što je najvažnije za dobar odnos s roditeljima, ali i malenim pacijentima, je li teže ili lakše raditi s djecom…Sve nam je to dr. spec. pedijatrije ivona Brbora odgovorila u razgovoru kojeg možete pročitati u novom tiskanom izdanju DuLista koji je od ove srijede u prodaji!

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana