Aktualno

PAVLIČEVIĆ PREDSTAVIO NAČELNIKE ‘Bit ćemo još prisutniji u zajednici’

PAVLIČEVIĆ PREDSTAVIO NAČELNIKE 'Bit ćemo još prisutniji u zajednici'

Od novoimenovanih načelnika policijskih postaja u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj očekujem održavanje dosadašnjeg trenda sigurnosti. Nijedan načelnik nema gratis period, budući da je riječ o dugogodišnjim policijskim službenicima – izjavio je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević u srijedu na predstavljanju novih načelnika policijskih postaja.

-Očekujem nastavak dobrog rada, korektnost i profesionalnost. Dubrovnik je u stranim medijima proglašen jednim od najsigurnijih na svijetu. Taj trend želimo održati i poboljšati. Ovo su policijski službenicim za koje sam siguran da će kroz svoj mandat pokazati profesionalnost i korektnost – istaknuo je Pavličević.

Najavio je kako će u njegovom mandatu fokus biti na većoj prisutnosti policijskih službenika u zajednici.
-U našem se radi uvijek traži učinkovitost i brzina, ali građanima dodatno povjerenje ulijeva nazočnost policijskih službenika. U Dubrovniku je to povijesna jezgra, gdje je najveća koncentracija turista, posebno ljeti. To ćemo nastojati proširiti i na zone u kojima se dosad nismo pojavljivali – kazao je Pavličević.

Istaknuo je kako je 2016. godina statistički bila najbolja u povijesti po broju prometnih nesreća sa teško stradalima i smrtnim posljedicama.
-Premda se taj trend u posljednjih deset godina smanjuje, iskustvo govori da je on najčešće raste ujesen, kad su prometnice manje prometne i razvijaju se velike brzine. Pritom najčešće stradaju motociklisti. Nastavit ćemo stoga suradnju s građanima i lokalnom samoupravom jer želimo riješiti kritične lokacije gdje se prometne nesreće učestalo događaju – rekao je Pavličević.

Javnosti su na konferenciji za medije predstavljeni načelnik PP Dubrovnik Mato Udženija, načelnik PP Ston Braco Roso, načelnik PP Gruda Pavo Prkoča, načelnik PP Lastovo Ante Jurica, načelnik Postaje aerodromske policije Čilipi Antonio Kocelj, načelnik Postaje granične policije Metković Jurica Volarević, načelnik Postaje prometne policije Dubrovnik Ante Vuletić, načelnik PP Ploče Sretan Marević te načelnik PP Korčula Đani Barčot. Na predstavljanju su bili i načelnik PP Metković Dragan Sršen te načelnik Postaje pomorske policije Dubrovnik Matko Klarić, kojima mandati još uvijek traju.

Novi načelnici izabrani su na redovnom natječaju preko internog oglasa, a na petogodišnji mandat.

Pročitajte još

BLAGDAN JE SV. JOSIPA Tate, sretan vam vaš dan!

Dulist

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist