Grad

Pavela: Uspjeli smo, Grad je naručio projekt za rješenje prometa u Čajkovićima!

Pavela: Uspjeli smo, Grad je naručio projekt za rješenje prometa u Čajkovićima!

Dragi sugrađani i prijatelji, dužnost mi izvijestiti Vas da smo uspjeli u navedenome i pokrenuli neke stvari! Naime, nakon što su nam se krajem mjeseca rujna 2016.godine javili gđa. Marijana Levačić Špičić majka stradalog dječaka u prometnoj nesreći i stanovnici Čajkovića, kao Udruga smo u javnosti predstavili najbolje i najsvrsihodnije rješenje za povećanje sigurnost cestovnog prometa na tom području, dugoročno gledajući. Ovom prilikom Vas obavještavam, uspjeli smo – stoji na Facebook stranici udruge ‘Sigurnost u prometu’.

– Grad Dubrovnik je naručio projekt i isti je od strane tvrtke “PROMEL” napravljen i dostavljen Gradu povratno što ovom prilikom pohvaljujem, jer su imali sluha i shvatili da je to najbolje, najbrže rješenje i što je najbitnije najsvrsihodnije za stanovnike Čajkovića i Rijeke dubrovačke u cjelini! Isto tako po dostavljenom projektu, cijena izgradnja svih dijelova projekta od samih uređaja, vertikalne i horizontalne signalizacije, opreme na cesti i pristupnih nogostupa bi koštala oko 400 tisuća kuna, što je za Grad malo, a za stanovnike navedenog dijela puno jer su ljudski životi u pitanju! Isto tako u ime stanovnika Čajkovića i Rijeke dubrovačke, svoje osobno i u ime Udruge apeliram da se iznađu sredstva u Gradu i započne sa gradnjom po projektu! Isto tako molim predstavnike Grada da ukoliko ne namjeravaju započeti sa gradnjom navedenog poradi nedostatka sredstava mada su ista su mizerna u odnosu što izgradnja donosi, da nam USTUPE NAVEDENI projekt i da ga u ime Udruge prijavimo za sredstva iz nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, kako bi za sljedeću godinu dobili sredstva do 70 posto cijelog iznosa!? Hvala Gradu još jednom na hitnosti postupanja i što su uvidjeli značenje istog! Isto tako hvala stanovnicima Čajkovića što smo zajedno postigli to, kao i DuListu što je cijelo vrijeme pratio tu priču – piše Denis Pavela na Facebook stranici Udruge te opisuje kako bi ovo rješenje izgledalo.
– Ukoliko vozilo ne poštuje propisanu brzinu kretanja ( konkretno 60 km/h) na semaforu se automatski pali crveno svjetlo, što vozilo prisiljava na zaustavljanje, prethodno upozorivši displeyom vozača. Isto tako ovim uređajem bi se regulirao i prelazak pješaka na tom dijelu gdje bi se pritiskom na poziv uključilo zeleno svjetlo za prijelaz pješaka. Na ovaj način će se značajno povećati razina sigurnosti za sve pješake, a posebno za velik broj školaraca, koji svakodnevno prolaze ovom nerazvrstanom cestom u nadležnosti Grada. Postavljanjem semafora s mjeračima brzine taj problem bi trebao biti riješen – zaključuje se na stranici Udruge.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist