Natrag
21.8.2017 06:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

PATROLA EKO OMBLIĆA Gdje nam je ekološka svijest?

19.11.2014 @ 18:51 Dulist Vaše vijesti
6;6

Podijelite:

Ove fotografije koje smo snimili jučer govore nam sve – naša ekološka svijest izgleda nije još proradila dovoljno kada ovako nešto činimo u prirodi i svom okruženju gdje živimo.

Prva fotografija je snimljena je na autubusnoj čekaonici u Gružu (ex. Dalmacijabilje) sada trgovački centar – zelene površine i ukrasna stabla prepuna raznog smeća iako su dvije kante za smeće u blizini!

ekocid-eko-omblici-04
Odbačena plava fotelja (čija je, pitamo se ) u mokoški glavni potok… Upravo ovaj potok su naši ekoaktivisti Eko Omblići & Zeleno Sunce čistili prošle godine u akciji Zelena čistka, a evo sada netko baca stare fotelju u njega što zaista ružno izgleda!

ekocid-eko-omblici-03

Treća fotografija snimljena je u ulici Između Dolaca u Mokošici kod ‘zelenog otoka’ gdje im se jedino može prići i reciklirati kada se odveze četvrtkom glomazni otpad, jer neki nesavjesni građani bacaju krupni otpad i staklo odmah u blizini istih? Komunalni redari bi trebali više kontrolirati kako se odlaže komunalni i glomazni otpad a ‘zelene otoke’ izdvojiti, ograditi i izdignuti s vidljivim eko-porukama!

ekocid-eko-omblici-02
Četvrta fotografija snimljena je kod dječjeg igrališta iznad niza garaža u Novoj Mokošici, naime neki su vandali slomili vrata i klackalice na dječjem igralištu i bacili ih u obližnje oleandre? Ovo igralište treba dobro osmisliti, hitno urediti na radost mnogobrojne djece Mokošice!

ekocid-eko-omblici-01
Peta fotografija snimljena je na rijeci Ombli gdje se nemilice baca šut i razni glomazni otpad (automobilske gume, ostaci starog željeza…) u rijeku, zaista neprimjerena slika za jedan zaštićeni krajolik kakva je Rijeka dubrovačka!

ekocid-eko-omblici-05
– Trebali bismo se početi ponašati tako da ćemo na ovoj zemlji živjeti vječno i onda jednoga dana odgovarati za njezino stanje.! – kazao je Vaclav Havel.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana