DuList IN

‘PAOLA DI ROSA IS HAPPY’ i ‘ON’ Dubrovački domaši-filmaši u posjeti biskupu!

'PAOLA DI ROSA IS HAPPY' i 'ON' Dubrovački domaši-filmaši u posjeti biskupu!

Učenice Učeničkog doma Paola di Rosa te učenici iz Muškog učeničkog doma Dubrovnik jutros su bili u posjeti biskupu Mati Uziniću.

Razlog posjeta i ugodnog druženja s biskupom bili su filmovi ‘Paola di Rosa is happy’ i ‘On’, koje su učenici snimili i s kojima su se uputili na ovogodišnji Four River Film Festival u Karlovcu i oduševili tamošnji žiri.

Učenice iz Učeničkog doma „Paola di Rosa“ s odgojiteljicom s. Ružicom Dodig na festivalu su osvojile prvo mjesto u plesnom filmu, posebnoj kategoriji programa, svojim uratkom „Paola di Rosa is happy!“ kojim su se priključile svjetskom trendu snimanja video uradaka na pjesmu Pharrella Williams, dok su domaši kući donijeli prvu nagradu u kategoriji dokumentarnog filma. Njihov kratki film mističnog naziva “On” također je oduševio sve u Karlovcu i zasluženo osvojio nagradu. Inače, domaši Neno Barović i Božo Urđević su se nedavno vratili iz Seula, gdje su boravili sa svojim mentorom Mirom Bronzićem, inače odgajateljem i voditeljem multimedijalne sekcije u Učeničkom domu u Dubrovniku i dugogodišnji sudionik edukativnih programa u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Bili su na Seoul International Youth Film Festival sa filmom ‘On’!

Tim povodom biskup je naše mlade primio jutros te im čestitao na kreativnom i zanimljivom radu unutar filmskih sekcija domova.

Susretu su nazočili i ravnatelji domova s. Meri Muše i Boris Njavro koji su izrazili zahvalnost biskupu na prijamu, a za uspomenu na ovaj susret i kao poticaj za nove filmske uratke biskup je ekipama darovao nedavno objavljenu monografiju dubrovačke katedrale.

A mi vam u nastavku i donosimo oba filma!

‘On’:

 

‘Paola di Rosa is happy’:

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist