Kultura

Pandurova Medeja krajem rujna u HNK

Pandurova Medeja krajem rujna u HNK

 Euripidov antički klasik “Medeja” u režiji Tomaža Pandura igrat će u Hrvatskom narodnom kazalištu 28. rujna.

Nakon šest uspješno izvedenih predstava na Lovrijencu, te tri izvedbe na 60. Ljubljanskom festival, Medeja će imati svoju premijeru i u Zagrebu, gdje će tokom listopada igrati još pet puta.

Predstavu je pogledalo 3 600 posjetitelja, te je popraćena s nekoliko desetaka radijskih i televizijskih priloga. Osim toga, Medeja je pobrala najbolje kritike kroz mnoge tiskovine, a slovenski dnevni list Delo stavio ju je na naslovnu stranu.

Glumačka ekipa sastoji se od Alme Price u ulozi Medeje i Bojana Navojca u ulozi njenog supruga Jazona. Livio Badurina je Čuvar zlatnog runa, a Ivan Glowatzky i Romano Nikolić su u ulogama Medejine djece , Damir Markovina u ulozi Egeja te Kristijan Potočki, Andrej Dojkić, Petar Cvirn, Tomislav Krstanović, Jure Radnić, Ivan Magud, Adrian Pezdirc i Ivan Ožegović kao Argonauti.  

Tekst je adaptirao Darko Lukić, dramaturgiju potpisuje Livija Pandur, scenografij  je radio dizajnerski kolektiv Numen, kostimografkinja je Danica Dedijer, glazbu potpisuje slovenski duo Silence , video je uradak Dorijana Kolundžije a oblikovatelj svjetla je Andrej Hajdinak. 

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist