Natrag
21.2.2018 04:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pandurova Medeja krajem rujna u HNK

24.9.2012 @ 15:07 Dulist Kultura

Podijelite:

 Euripidov antički klasik “Medeja” u režiji Tomaža Pandura igrat će u Hrvatskom narodnom kazalištu 28. rujna.

Nakon šest uspješno izvedenih predstava na Lovrijencu, te tri izvedbe na 60. Ljubljanskom festival, Medeja će imati svoju premijeru i u Zagrebu, gdje će tokom listopada igrati još pet puta.

Predstavu je pogledalo 3 600 posjetitelja, te je popraćena s nekoliko desetaka radijskih i televizijskih priloga. Osim toga, Medeja je pobrala najbolje kritike kroz mnoge tiskovine, a slovenski dnevni list Delo stavio ju je na naslovnu stranu.

Glumačka ekipa sastoji se od Alme Price u ulozi Medeje i Bojana Navojca u ulozi njenog supruga Jazona. Livio Badurina je Čuvar zlatnog runa, a Ivan Glowatzky i Romano Nikolić su u ulogama Medejine djece , Damir Markovina u ulozi Egeja te Kristijan Potočki, Andrej Dojkić, Petar Cvirn, Tomislav Krstanović, Jure Radnić, Ivan Magud, Adrian Pezdirc i Ivan Ožegović kao Argonauti.  

Tekst je adaptirao Darko Lukić, dramaturgiju potpisuje Livija Pandur, scenografij  je radio dizajnerski kolektiv Numen, kostimografkinja je Danica Dedijer, glazbu potpisuje slovenski duo Silence , video je uradak Dorijana Kolundžije a oblikovatelj svjetla je Andrej Hajdinak. 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana