Grad

PAMETNI DUBROVNIK Kroz smart projekte do ušteda i bolje kvalitete života

PAMETNI DUBROVNIK Kroz smart projekte do ušteda i bolje kvalitete života

Radni sastanak povodom projekta ‘Pametan gradDubrovnik’ održan je 29. rujna 2015. u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA.

Sudjelovali su gradonačelnik Grada Dubrovnika, Andro Vlahušić, direktor tvrtke Sanitat, Vedran Kunica, predstavnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e i predstavnici novoosnovanih dubrovačkih tvrtki u sklopu DURA-inog poslovnog inkubatora, koje se bave istraživanjem i implementacijom IT tehnologija.

Na sastanku je predstavljen dosadašnji napredak u sveobuhvatnom projektu “Pametan grad Dubrovnik”, koji je započeo organizacijom IT natjecanja “Hackathon Dubrovnik 2015” i prihvaćanjem “Strategije razvoja pametnog grada Dubrovnika” na predzadnjoj sjednici gradskog vijeća.

Predstavljena su i prva tri Smart City pilot projekta koji su trenutno u fazi izrade, a to su “Smart Parking Dubrovnik”, modernizacija projekta “Dubrovnik Card” i “Smart Park”, koji uključuje instalaciju solarnih klupi za punjenje mobitela i pametnih prskalica s očekivanom uštedom potrošnje vode do 50%.

U narednim aktivnostima projekta, planirano je proširiti spomenute pilot projekte na šire gradsko područje i implementirati pametnu javnu rasvjetu, baziranu na LED tehnologiji sa uštedama do 80%.

Planirano je za početak postaviti i novu besplatnu WiFi mrežu unutar stare gradske jezgre.

Pročitajte još

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist

(FOTO/VIDEO) SVAKA ČAST GROFOVI! Pogledajte detalje zahtjevnog pothvata na Golubovom kamenu

Dulist