Natrag
20.9.2017 02:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

PAMETNI DUBROVNIK Kroz smart projekte do ušteda i bolje kvalitete života

1.10.2015 @ 17:36 Dulist Grad
2;2

Podijelite:

Radni sastanak povodom projekta ‘Pametan gradDubrovnik’ održan je 29. rujna 2015. u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA.

Sudjelovali su gradonačelnik Grada Dubrovnika, Andro Vlahušić, direktor tvrtke Sanitat, Vedran Kunica, predstavnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e i predstavnici novoosnovanih dubrovačkih tvrtki u sklopu DURA-inog poslovnog inkubatora, koje se bave istraživanjem i implementacijom IT tehnologija.

Na sastanku je predstavljen dosadašnji napredak u sveobuhvatnom projektu “Pametan grad Dubrovnik”, koji je započeo organizacijom IT natjecanja “Hackathon Dubrovnik 2015” i prihvaćanjem “Strategije razvoja pametnog grada Dubrovnika” na predzadnjoj sjednici gradskog vijeća.

Predstavljena su i prva tri Smart City pilot projekta koji su trenutno u fazi izrade, a to su “Smart Parking Dubrovnik”, modernizacija projekta “Dubrovnik Card” i “Smart Park”, koji uključuje instalaciju solarnih klupi za punjenje mobitela i pametnih prskalica s očekivanom uštedom potrošnje vode do 50%.

U narednim aktivnostima projekta, planirano je proširiti spomenute pilot projekte na šire gradsko područje i implementirati pametnu javnu rasvjetu, baziranu na LED tehnologiji sa uštedama do 80%.

Planirano je za početak postaviti i novu besplatnu WiFi mrežu unutar stare gradske jezgre.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana